februarie 26, 2024

[motoȘtiri] King of the Bagger : Harley vs Indian pe Laguna Seca la MotoAmerica – video cursa integrală

Deși este weekend de MotoGp, MotoAmerica a reușit să „fure” atenția fanilor curselor moto printr-un eveniment inedit: prima cursă de baggere pe circuit, gazdă fiind circuitul legendar de la Laguna Seca. Ceea ce părea o nebunie acum câteva luni, a prins contur prin implicarea brandurilor celebre americane ca Harley Davidson, Indian, Vance&Hines , S&S Cycles, Roland Sand Design.
Este suficient să vă uitați la rezumatul cursei ca să înțelegeți de ce toată lumea vorbește astăzi desprea ea. Cursa integrală o găsiți mai jos.

Deși aceste motociclete sunt făcute pentru plimbări liniștite pe autostrăzile americane, au o poziție relaxată și vin de obicei cu cobburi laterale din plastic, asta nu înseamnă că nu pot fi folosite pentru întreceri. Să nu uităm că băieții vor fi băieți întotdeauna, și cum vă spunem mereu aici pe site, nu contează cu ce mergi, atâta timp cât te distrezi. 14 echipe s-au înscris la acest eveniment, 12 optând pentru diverse modele Harley Davidson, celelalte două folosind motociclete Indian Challenger. De exemplu Indian-ul celor de la S&S Cycles a primit modificări majore, devenind mai ușoară în vreme ce puterea a fost crescută de la 122cp la 150cp. 

Vance& Hines au preparat pentru aceasta cursa un Harley Davidson Electra Glide.

Și ca pentru mixul să fie perfect și nivelul competional unul ridicat, mai mulți piloți cunoscuți au răspuns provocării. Astfel la start i-am văzut pe fostul campion AMA Superbike Ben Bostrom, campionul 2013 AMA Superbike Josh Herrin, pilotul MotoAmerica Supersport Haydem Gillim, veteranul curselor de flat track Frankie Garcia sau pilotul MotoAmerica Tyler O’Hara.

Cursa integrală o puteți vedea aici. La ce reacții a stârnit prima cursă de acest fel, este foarte probabil ca la anul MotoAmerica să organizeze un campionat, deja se vorbește de un format cu 3 sau 8 etape, care să se desfășoare în paralele cu celelalte clase. În orice caz, ar fi un motiv în plus pentru a urmări aceasta competitie, care în ultimii ani a crescut nivelul foarte mult, de exemplu pilotul Moto 2, Joe Roberts, fiind fost campion MotoAmerica.

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!