decembrie 10, 2023

motoȘtiri: Mani Gyenes – Povestea celor 10 finișuri din Raliul Dakar

Desemnat de către organizatorii raliului Legendă încă din 2020, Mani Gyenes are în total 12 participări la cea mai dificilă competiție de anduranță din sporturile cu motor și a reușit să obțină trei victorii la diverse clase, câștigând inclusiv Original by Motul (fără asistență tehnică), cea mai dură dintre ele.

Marti, 24 mai, de la 18.30, în București, la Inpresso Lounge din parcul Herăstrău, am avut ocazia sa vedem în premieră clipul care prezintă evoluția lui Mani prin impresionantele peisaje din Dakar 2022 (deșertul saudit) și sa aflam povestea celor 10 finișuri. In plus am avut ocazia sa vedem de aproape motocicleta cu care a participat Mani la ediția din acest an, cât și colecția de medalii și trofee strânse de-a lungul timpului la Dakar.

O aventură începută în 2007, în Africa, continuată apoi în America de Sud și mai recent în Arabia Saudită. Furtuni de nisip, evoluții la aproape 5.000 de metri altitudine, rulat printr-o câmpie de sare plină cu apă la peste 3.000 de metri altitudine, nenumărați kilometri parcurși la peste 40 de grade Celsius și mulți alții la sub 5 grade Celsius. Un Dakar în care a ajuns la finiș datorită uleiului primit de la un spectator, peste 7.000 de kilometri rulați în 2022 cu cadrul motocicletei rupt, câștigarea clasei Original la 7 luni după o triplă fractură la piciorul drept. Iată doar câteva dintre filele poveștii pe care o puteti afla in clipul de mai jos :

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!