septembrie 23, 2023

[motoȘtiri] Recunoaștere internațională pentru MotoRC by Rompetrol, prin implicarea Michelin

V-am mai spus că cei de la MotoRC au planuri mari pentru sezonul 2020. Deși startul a fost un pic amânat din cauza situației cu pandemia de Coronavirus, iată că lucrurile bune încep să se întâmple. Am primit o veste foarte bună de la organizatori, ce vine drept confirmare pentru eforturile depuse pentru a dezvolta motociclismul viteză la noi în țară, pe care vrem să o împărtășim cu voi.

Comunicat de presa MotoRC:

Unul dintre cei mai importanți producători de pneuri din lume, Michelin, se implică direct în MotoRC by Rompetrol, prin susținerea a doi piloți rapizi și talentați de la clasa Stock 1000, Adrian Rus și Marian Pivniceru.

Recent, Michelin Motorsport și-a anunțat planurile pentru 2020, acestea implicând susținerea directă a doi piloți promițători din MotoRC by Rompetrol, clasa Stock 1000. Sezonul de MotoRC va avea șase etape, conform planurilor inițiale, prima etapă urmând să aibă loc pe 12-14 iunie. Astfel, MotoRC by Rompetrol va fi unul dintre primele campionate de motorsport din Europa care își vor relua activitatea.
Și, odată cu implicarea Michelin Motorsport, MotoRC by Rompetrol devine o competiție recunoscută pe plan internațional, pusă de Michelin pe o treaptă echivalentă cu Campionatele de Superbike din Franța,Australia, China și Alpe Adria.
Michelin Motorsport a semnat acorduri cu Adrian Rus, unul dintre cei mai spectaculoși piloți de la clasa Stock 1000, cu o evoluție foarte interesantă anul trecut (locul cinci în campionat, cu un podium la activ), și cu Marian Pivniceru de la Talladega Racing Team, campionul en-titre la clasa Rookies 1000, care trece anul acesta la Stock 1000 cu o motocicletă nouă BMW S 1000 RR și ambiții serioase. Cei doi vor folosi foarte performantele Michelin Power Performance Slick în campania de anul acesta.
Michelin este unul dintre cei mai mari producători de pneuri moto din lume, fiind și furnizorul unic de pneuri pentru clasa regină din MotoGP, cel mai înalt nivel de competiție din lume în motociclismul viteză. Producătorul francez folosește experiența din Motomondial și tehnologia dezvoltată acolo pentru a-și îmbunătăți constant produsele la toate nivelurile, inclusiv și mai ales pneurile dedicate competiției, precum Power Performance Slick.
Pneurile sunt o componentă critică a motocicletelor, mai ales a celor de competiție, pentru că fac legătura între motocicletă și asfalt, transmit forțele dezvoltate de motor, de frâne și de înclinare la sol. Aderența pneurilor și felul în care se uzează acestea de-a lungul cursei sunt aspecte cruciale și, de multe ori, fac diferența dintre victorie sau o clasare mai slabă.
MotoRC by Rompetrol este cea mai populară competiție de motociclism viteză din România. Cursele a trei dintre cele cinci clase ale competiției (Stock 1000, Stock 600 și Stock 300) se transmit la TV, pe Telekom Sport și pe Look Sport. Clasele Rookies 1000 și Rookies 600 sunt destinate amatorilor și debutanților, fiind un mod ideal pentru aceștia de a-și începe evoluția în motorsportul pe două roți.
Sezonul MotoRC by Rompetrol pentru 2020 are șase etape și începe pe 12-14 mai, pe circuitul Motor Park România, cu ultima etapă programată pentru 23-25 octombrie.

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!