iunie 13, 2024

[motoȘtiri] Noul BMW R1250RT – prima motocicletă cu cruise control adaptiv

Cam de un an tot vorbim de sisteme radar ce urmeaza sa fie integrate pe motocicletele noastre, care vor reda posibilitatea de a utiliza un cruise control adaptiv, similar cu cel de pe masinile de ultima generatie. Pana acum au fost mai multe firme care au testat acest sistem, incepand cu Harley Davidson si ajungand la Kawasaki, KTM si Ducati, insa iata ca prima motocicleta disponibila pe piata cu acest sistem integrat vine din Bavaria si este rezultatul colaborarii dintre BMW Motorrad si Bosch.


Sistemul BMW Adaptive Cruise Control – poate fi setat pe trei niveluri, între 30 și 160 de km pe oră. Poți păstra o distanță constantă față de vehiculul aflat în fața ta. Motocicleta frânează și accelerează singură, în funcție de viteza acestuia. Bineînțeles că mersul pe motocicletă nu este la fel cu cel la volanul unei mașini, iar cei de la BMW au luat în calcul aceste particularități. ACC va reduce automat viteza când simte că motocicleta se înclină pentru viraj, iar cu cât înclinarea va fi mai bruscă cu atât intervenția va fi mai puțin intrusivă pentru a păstra parcurgerea virajului cât mai lină. Asta este o inovație pe care suntem foarte curioși să o testăm, senzația trebuie să fie foarte interesantă, cel puțin la început
În afară de acest sistem inovativ, noutatea care iese cel mai bine în evidență, este carena frontală nouă cu aerodinamică mai bună, în centrul căreia găsim noul far full LED cu funcție adaptivă pentru viraje (opțional). Ledurile încorporate își schimbă poziția ca să urmărească drumul, asigurându-se în felul acesta că pată de lumină rămâne constantă.
În bord avem un nou display color TFT lat, de 10.2 inch, cu navigație incorporată, care este suficient de mare cât să poată afișa harta concomitent cu informațiile de bază. În apropiere găsim și un buzunar special pentru smarpthone care permite încărcare wireless.

Noul model RT vine cu BMW Motorrad Full Integral ABS Pro standard, cu un nou sistem audio și este disponibilă în 3 culori si 3 variante : Elegance, Sport și Option 719

Propulsorul rămâne același motor boxer cu ShiftCam, care scoate 136 de cai și 143 Nm.

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!