iunie 13, 2024

[motoȘtiri ] Cu ce noutăți vine MotoRC Romanian Motorcycling Competition anul acesta ?

foto: Cristian Petrache

MotoRC – Romanian Motorcycling Competition este un campionat privat pentru pasionații de motociclism viteză,însă nu este doar atât. Este un eveniment de socializare, deschis tuturor pasionaților de adrenalină și senzații țări. Cei mai buni se pot întrece la clasele Stock 1000 sau Stock 600, iar începătorii pot participa la cursuri moto sau își pot testa singuri abilitățile în cadrul claselor Rookies.
Cert este că de la apariție, MotoRC a reușit să atragă și să familiarizeze motociclistii cu plăcerea de a merge pe circuit, într-un cadru organizat și sigur, crescând de la an la an în popularitate în peisajul moto românesc.

Cătălin Manea, organizator MotoRC, ne-a oferit câteva detalii atât despre sezonul trecut cât și despre ce urmează să se întâmple în acest an, pentru că sunt câteva noutăți interesante.

„Anul trecut media participanților a fost de 78 de rideri/etapă. Clasa Rookies 1000 a stabilit recordul ca număr de participanți, cu 36 de rideri la startul etapei a 4-a, la polul opus fiind clasa Stock 600, ce a avut în medie 13 rideri/etapă (însă se pare că anul acesta se îndreaptă lucrurile și aici).”

Pentru anul acesta există câteva noutăți interesante, care arată trendul pozitiv al acestei competiții.
Anul acesta MotoRC va avea 5 clase: Stock 600/1000, Rookies 600/1000 și Stock 300.
Restricții există doar la clasele Stock, la Rookies se poate merge cu orice motocicletă, cu orice modificare. La Stock 300 vor fi folosite motociclete BMW G 310 R fără nicio modificare la nivel tehnologic, dar pregătite special cu carene de circuit.

BMW G 310R pregatit pentru Stock300

Cum se poate participa?
„Pentru începători există clasele Rookies 600/1000 și Stock 300.
Trebuie să ai echipament complet pentru pistă (cizme, combinezon, mănuși, cască) în stare bună (fără rupturi, descusut, și mai ales casca să nu aibă crăpături și urme de căzătură).
Motocicleta (dacă mergi cu motocicleta ta, nu la stock300) trebuie să fie ok din punct de vedere tehnic (să nu aibă scurgeri de lichide, frânele să funcționeze) și pregătită puțin pentru pistă (scos numărul, bandajate farurile și stopul, scoase semnalizările) (dar sugerăm achiziția unui set de carene de curse, este mult mai ieftin în caz de căzătură).
În rest,taxa este de 235 euro la circuit și 215 euro online, sau poți să-ți găsești o echipa și să vorbești cu ei (o echipa îți poate oferi și asistență, mecanic, suport, distracție, etc) 🙂
La clasa Stock300 taxa este 490 euro cu totul inclus (motocicletă, pneuri, carburant, etc).”
Interesant este faptul că la această clasa vor fi 10 motociclete puse la dispoziția celor ce vor să participe, iar pentru a nu fi nicio suspiciune, distribuirea motocicletelor se va face prin tragere la sorți înainte de fiecare etapă. În cazul în care vor fi mai mulți doritori pentru această clasa, selecția se va face după un test de la începutul lui aprilie și o serie de discuții în prealabil.

Câte etape vor fi și care sunt datele de desfășurare
Anul acesta se vor desfășura 6 etape, dintre care 5 pe MotorPark România și una în Grecia, la Serres :
24-26 Aprilie (din păcate, din cauza pandemiei de Coronavirus, prima etapă din sezonul MotoRC by Rompetrol 2020 a fost amânată, urmând să se stabilească ulterior, o nouă dată de desfășurare)
15-17 Mai
12-14 Iunie – Serres, Grecia
3-5 Iulie
4-6 Septemebrie
2-4 Octombrie

Număr estimat de participanți
„Până acum sunt înscrise 14 echipe. „Cerem confirmarea echipelor, nu și a concurenților, dar din discuțiile cu echipele, sunt 70 de piloți siguri până acum, iar din experiență noastră peste numărul celor care spun sigur că vin, mai vin vreo 30”

Unde pot fi urmărite cursele la TV
Cei ce vor să urmărească cursele din acest sezon și nu pot ajunge la circuit, trebuie să știe că TelekomSport și LookSport vor transmite cursele de la toate clasele.

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!