mai 15, 2024

[motoȘtiri-Specificații&Galerie Foto/Video] Yamaha Tracer 9 / 9GT 2021

În 2015, primul TRACER 900 a schimbat pentru totdeauna clasa Sport Touring. Cu motorul său CP3 cu cuplu înalt, șasiul sportiv și versatilitatea completă, acesta a devenit motocicleta aleasă de peste 50.000 de piloți europeni care și-au dorit o motocicletă multifuncțională, agilă, incitantă și plină de atitudine. Probabil că nu este o surpriză că aceasta este cea mai bine vândută motocicletă din clasa sa. Cel mai bine vândut model Sport Touring din Europa a fost complet reproiectat, cu un motor cu 3 cilindri și capacitate mai mare, de 890 cm3, care produce 119cp@10.000rpm si un cuplu de 93Nm@7.000rpm .
Fie că urci pe drumuri întortocheate de munte sau acoperi distanțe mari pe autostradă, noul șasiu ușor îți oferă agilitatea motocicletelor sport alături de stabilitatea unui Tourer, cu sau fără pasager.
Noua IMU cu 6 axe controlează sistemele electronice de asistență a pilot, sensibile la înclinare, care îți oferă un control precis în diferite condiții de suprafață și vreme, în timp ce două indicatoare TFT gemene și iluminarea completă cu LED-uri subliniază specificațiile premium ale acestui versatil model Sport Tourer. Oferind posibilitatea de instalare a 3 genți și o autonomie de peste 350 de km, modelul TRACER 9 este creat pentru a îți amplifica emoțiile și a te duce într-o lume nouă.

Principalele noutati ale modelului 2021:
Motorul CP3 EU5 de 890 cm3
Cadru ușor din aluminiu CF turnat sub presiune
Posibilitate de instalare a 3 portbagaje de mărime normală
Sistemul IMU pe 6 axe și sisteme de asistență pentru pilot sensibile la înclinare
Concept și design de generație următoare
Iluminare completă cu LED-uri
Indicatoare gemene TFT de 3,5″
Roți SpinForged ușoare
Suspensie reglabilă nouă
Șa reglabilă în 2 poziții
Carenaj aerodinamic

Date Tehnice Yamaha Tracer 900 2021
Tip motorRăcit cu lichid, 4 timpi, 4-supape, 3-cilindri, DOHC
Capacitate cilindrică 890cc
Alezaj X Cursă 78 x 62,1 mm
Compresie 11.5:1
Putere maximă 87,5 kW (119 PS) la 10.000 rpm
Cuplu maxim 93,0 Nm (9,5 kg-m) la 7.000 rpm
Sistem de ungere Carter umed
Tip ambreiaj Umed, Disc multiplu
Sistem de aprindere Electric
Transmisie finală Lanţ
Fuel consumption 5.0 L/100km
CO2 emission 116 g/km
Lungime totală 2.175mm
Lăţime totală 885mm
Înălţime totală1.430–1.470mm
Înălţimea scaunelor 810–825mm
Baza roţilor 1.500 mm
Gardă minimă la sol 135mm
Greutate la plin (inclusiv plin de benzină şi de ulei) 213kg
Capacitate rezervor carburant 19l
Capacitate rezervor ulei 3,5 l

Spre deosebire de generatia anterioara, cei de la Yamaha nu au mai asteptat sa treaca putin timp si au prezentat in acelasi timp si varianta GT a modelului Tracer 900.
Portbagajele laterale rigide, cu panouri asortate cromatic, capabile să transporte o cască integrală, sunt incluse ca dotare standard. Dacă aveți nevoie de spațiu suplimentar, puteți, de asemenea, instala un portbagaj superior suplimentar, iar sistemul complet flotant de susținere a portbagajului îți va oferi o senzație naturală a pilotajului, chiar și atunci când motocicleta transportă o sarcină maximă.

Pentru o pilotare sigură pe timp de noapte, TRACER 9 GT este echipat cu lumini de viraj cu LED-uri, care își măresc intensitatea pe măsură ce te înclini, în timp ce încălzitoarele pentru mânere, reglabile în 10 trepte, îți mențin mâinile calde, indiferent de vreme. Și, pentru un nivel extrem de versatilitate sportivă, această motocicletă de performanță de înaltă tehnologie este dotată cu sistemul QSS de comutare la treptele inferioare și superioare, pentru o comutare mai rapidă și mai lină a transmisiei.
In plus, varianta GT vine cu o suspensie semi-activa KYB.

Mai multe informatii despre cele doua modele gasiti pe site-ul celor de la Yamaha-Romania. Deocamdata nu au fost comunicate si preturile celor doua versiuni, insa foarte probabil le vom afla spre sfarsitul anului sau inceputul anului viitor, motocicletele urmand sa ajunga la dealeri in luna martie a anului viitor.

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!