septembrie 23, 2023

[motoȘtiri] Ténéré 700 premiată la Red Dot Awards 2020.

Tenere 700 @ Top Cross TCS

Este al noualea an consecutiv în care Yamaha Motor obține un premiu la râvnitul concurs de design. Premiile Red Dot Design Awards sunt organizate de Design Zentrum Nordrhein Westfalen din Germania și sunt recunoscute ca fiind printre cele mai prestigioase distincții acordate pentru design din lume.
Câștigătorii din anii anteriori includ Yamaha Niken in 2019, conceptul MOTOROiD impreuna cu scuterele TMAX DX si XMAX 300 in anul 2018.
Anul acesta a fost randul motocicletei Tenere 700 si a dronei industriale YMR-08 de a primi distinctia Red Dot Design pentru design de produs.

Ténéré 700 este un tourer pentru aventură, care respectă cele mai bune tradiţii ale mărcii Ténéré, pornind de la propriul său istoric strălucit de succese într-una dintre cele mai dificile curse de raliu din lume – Dakar- în anii 80-90. Ténéré 700 dispune de un motor cu pornire asistată de 689 cm³, cu 2 cilindri în linie la 270°,răcit cu apă, montat pe o caroserie cu greutate redusă.
Cu un grad ridicat de libertate în postura de deplasare, cu durabilitate ridicată şi cu uşurinţă în întreţinere, alături de un grad avansat de adaptabilitate sub sarcină, acest nou model echilibrează performanţa la nivel ridicat pentru trasee off-road, aventură şi călătorii.
Prin conceptul de proiectare „Exciting Adventure Ténéré”, acest model dispune de o parte frontală poziţionată la înălţime, care încorporează un scut din trei părţi amplasat pe un far distinctiv şi pe rezervor, creând un design care exprimă spiritul de aventură. Ténéré 700.

Realizată pe conceptul „pulverizarea unui hectar de teren într-un zbor de 15 minute*”, YMR-08 este o dronă industrială cu rotoare multiple, concepută în principal pentru utilizarea în aplicaţiile de combatere a dăunătorilor. Răspunzând cerinţelor din zonele suburbane şi ale agriculturii la scară mică, caracteristicile YMR-08 includ o carcasă uşoară din carbon şi un motor electric, ceea ce o face mai silenţioasă decât omoloagele sale pe benzină. Accentul intens pus pe frumuseţea funcţională, care îndeplineşte cerinţele fermierilorşi ale persoanelor care împrăştie substanţe pentru recolte, a creat un design plin de dinamism rafinat.

Recent, Ténéré700 şi YMR-08 au mai primit şi distincţiile germane corespunzătoare, „iF Design Award”
şi „Good Design Award 2018″.

*Valoare obţinută la pulverizarea continuă, pe teren plat

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!