februarie 21, 2024

[motoȘtiri] Triumph pregătește un nou Speed Triple RS cu motor de 1200

Peste mai puțin de două săptămâni, pe 26 Ianuarie 2021, va fi prezentat noul TRIUMPH SPEED TRIPLE 1200 RS. Da, ați citit bine, 1200, căci acesta este detaliu cel mai significant pe care îl l-am aflat din teaser. Dacă până acum, Speed Triple-ul RS avea un motor de 1050 ce producea 150cp și un cuplu de 117Nm, noua generație va veni cu un motor și mai mare, de aproximativ 1200cc, asta în mare parte din cauza normelor Euro 5. Deocamdată nu putem decât să speculăm despre puterea noului motor, iar având în vedere concurență acerbă din segmentul super-nakedurilor, mă aștept să vedem cel puțin 160cp, poate chiar puțin peste 170cp. În orice caz, după îi cum spune numele, cu siguranță va fi cel mai mare și cel mai puternic propulosor în 3 cilindri montat pe un Speed Triple până acum.


La nivel de design, imaginile scurte oferite de teaser ne arată faruri LED similare cu cele de pe fratele mai mic Street Triple RS și ceva elemente de fibră de carbon, ceea ce mă face să cred că s-a luat în calcul realizarea unei motociclete mai ușoare decât modelului anterior.
După cum am aflat când am testat sezonul trecut ultimul model Street Triple RS cu motor de 765cc, cei de la Triumph pun mare preț pe agilitate și păstrarea greutății cât se poate de reduse, în cazul Street Triple-ului RS fiind foarte mândri de faptul că motocicleta lor este cea mai ușoară din clasă.


Un alt lucru pe care mă aștept să-l văd similar cu Street Triple-ul RS este pachetul electronic cu Ride-by-wire cu moduri de mers și displayul TFT cu conectivitate bluetooth și cu lap timer. Și, fiind vorba de un model vârf de gamă, mă aștept chiar la câteva lucruri în plus față de Street, poate o să vedem și un IMU cu 6 axe care să dea posibilitatea cornering ABS-ului și Traction Controlului , si poate chiar niste etrieri Brembo Stylema (desi cei M.50 de pe Street sunt deja senzationali), însă rămâne să așteptăm până pe 26 Ianuarie să vedem răspunsul tuturor speculațiilor noastre, pana atunci ramanandu-ne doar sa ne uitam la fotografiile spion.

Dacă uitați data, cu siguranță o să vă aducem noi aminte.

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!