aprilie 23, 2024

[motoStiri] Victorie și podium pentru Toprak Razgatlıoğlu și BMW M 1000 RR în WorldSBK duminică la Barcelona

Al doilea weekend de curse din cadrul Campionatului Mondial WorldSBK din 2024 de la Barcelona s-a transformat într-o poveste de succes pentru BMW Motorrad Motorsport. După pole position și prima victorie celebrată sâmbătă, Toprak Razgatlioglu (TUR) și echipa ROKiT BMW Motorrad WorldSBK au avut multe motive de bucurie și duminică. Razgatlioglu a obținut următoarea sa victorie în cursa Superpole dimineața și a urmat-o cu un loc al treilea pe podium în a doua cursă.Coechipierul său, Michael van der Mark (NED), s-a întors în grupul din față cu un loc al patrulea. Echipa Bonovo action BMW Racing a asigurat încă o clasare în top zece, cu Garrett Gerloff (USA).
Cursa Superpole de duminică dimineața i-a ținut pe toți în priză. Pornind de pe poziția pole, Razgatlioglu a coborât inițial pe locul cinci. În a patra din cele zece tururi, a urcat pe locul patru, și în următorul tur a făcut o manevră senzațională pentru a-și recâștiga conducerea. Apoi a luptat cu Andrea Iannone (ITA / Ducati) și Alvaro Bautista (ESP / Ducati) cu mai multe schimbări de conducere pentru victorie. În ultimul viraj, Razgatlioglu a executat din nou o manevră impresionantă și și-a asigurat a doua sa victorie a weekendului.


Razgatlioglu a început și cursa principală a doua de duminică după-amiază de pe poziția pole. După start, a fost pentru scurt timp pe locul patru, dar nu a durat mult până când s-a ridicat în pozițiile de pe podium. A rămas aproape de liderii Ducati, Bautista și Nicolò Bulega (ITA), pentru o perioadă lungă de timp, dar de data aceasta nu a fost suficient pentru un sprint final înspre vârf. Astfel, Razgatlioglu și-a încheiat weekendul extrem de reușit de la Barcelona cu un loc al treilea pe podium. După finish, a îmbrățișat coechipierul van der Mark, care a completat rezultatul puternic al echipei pe locul patru. În cursa Superpole, van der Mark a terminat pe locul șase.

Echipa Bonovo action BMW Racing s-a întors în top zece duminică. Ambii piloți, Gerloff și Scott Redding (GBR), s-au angajat într-un duel lung cu mai multe schimbări de poziție. La final, Gerloff s-a impus pe locul zece, cu Redding urmând la doar 0,4 secunde în spate, pe locul unsprezece.

A treia etapă a sezonului WorldSBK 2024 va avea loc în perioada 19-21 aprilie la Assen (NED),iar dupa primele doua etape, clasamentul arata in felul urmator :

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!