decembrie 1, 2023

motoȘtiri: WR450F 2024 cea mai rapidă și ușoară motocicletă enduro de 450cc produsă de Yamaha până acum

Yamaha tocmai ce a prezentat cea mai usoara, cea mai rapida si mai supla motocicleta de enduro de 450cc produsa de ei vreodata : WR450F 2024.
Bazată pe noua generație de crossere YZ450F, noua generație WR450F oferă performanță, control și agilitate, sub plasticele similare de la cel mai recent YZ450F, gasim un ECU revizuit, cu o injecție de carburant mai rafinată, un șasiu revizuit pentru a oferi o rigiditate specifică uzului enduro, suspensii revizuite care oferă o gardă la sol mai joasă, precum și un rezervor de combustibil mai mare, de 7.4 litri.
Motorul, derivat de pe YZ450F, dezvoltă o putere sporită datorită admisiei reproiectate, care oferă un traseu mai direct către supapele de admisie, care acum sunt mai mari -39 mm – si confectionate din titan. Pe lângă faptul că este mai ușor și mai subțire decât modelul anterior, acest motor cu carter uscat de 450 cmc are și un nou piston forjat, un corp de cilindru mai ușor, un rulment mai simplu și un nou lanț cu came, toate concepute pentru a face față performanței crescute.

Ambreiajul a fost și el reproiectat, cele opt plăcuțe de frecare fiind optimizate pentru WR. Angrenajul primar și carcasa sunt integrate, iar cele 6 arcuri ale modelului anterior sunt înlocuite cu un singur disc cu arc care oferă un mai bun control la tragerea și patinarea ambreiajului la ieșirea din virajele lente.

Principala schimbare la noul cadrueste ghidonul repoziționat, care este cu 15 mm mai jos decât anterior – și, împreună cu șinele modifi cate ale rezervorului, careîncorporează un nou profil în formă de U în partea din spate, cadrul bilateral din aluminiu din 2024 oferă un centru de greutate mai jos,pentru viraje mai agile.

Suspensia KYB față și spate a modelului WR450F, cea mai bună din clasa sa, este renumită pentru performanțele sale excelente la vitezediferite și pe o varietate de terenuri și, în comparație cu cel mai recent YZ450F, WR450F 2024 rulează cu o cursă mai mică cu 10 mm înfață și în spate pentru a oferi o înălțime mai mică a șeii și un centru de greutate mai jos. Efectul combinat al faptului că motocicleta și pilotul stau cu 10 mm mai jos face o diferență semnifi cativă în ceea ce privește manevrabilitatea motocicletei – în special în virajele cuviteză redusă pe teren tehnic.
Furcile KYB încorporează un nou dispozitiv de reglare manuală a amortizării prin compresie pentru reglarea suspensiei fără scule – iarcombinația dintre garniturile întărite ale furcii și protecțiile reproiectate ale furcii, care oferă tuburilor mai multă protecție împotrivamurdăriei și a resturilor, ajută la asigurarea unei durate de viață prelungite a garniturilor

Yamaha a fost un pionier al reglajului wireless pe modelele sale de competiție off -road în 4 timpi, iar aplicația Power Tuner îmbunătățităa modelului WR450F este concepută pentru a duce reglajul la un alt nivel. Aplicația reînnoită dispune acum de o funcție „Quick Tuning”care permite pilotului să selecteze cu ușurință orice setare a motorului, de la „Lin” până la „Agresiv”, prin atingerea unei singure bare dederulare de pe smartphone. Este o funcție simplă și intuitivă care permite pilotului să selecteze diferite setări ale caracterului puteriimotorului pentru a se potrivi condițiilor – iar noua funcție de cronometru pentru ture permite piloților și echipelor să vadă care suntsetările care asigură cele mai bune performanțe.
Fiecare aspect al noului model WR450F este proiectat pentru a oferi pilotului un grad mai mare de controlabilitate în condiții variate, iarnoul sistem de control al tracțiunii este un alt exemplu al modului în care această motocicletă de enduro de înaltă tehnologie a fostproiectată pentru a permite piloților cu toate nivelurile de experiență să își atingă potențialul maxim. Dispunând de două niveluri deasistență, precum și de o funcție de oprire, această tehnologie de control electronic suprimă temporar puterea cu ajutorul comenzii deaprindere atunci când este detectată patinarea roților din spate.
Piloții pot selecta cu ușurință diferite setări de mapare a motorului și de control al tracțiunii cu ajutorul comutatorului multifuncțional depe ghidonul din stânga. Mapările personale pot fi încărcate pe motocicletă cu ajutorul aplicației Power Tuner, iar cele mai bune setăripot fi selectate „din mers” pentru a obține cele mai bune performanțe în condiții de rulare în schimbare.


WR450F este complet pregătită pentru enduro și dispune de o roată spate ușoară de 18 inci, anvelope enduro, iluminare, instrumente,suport lateral și un ventilator pentru radiator. Capacitatea rezervorului de combustibil este mai mare decât cea a modelului YZ450F, cu7,4 litri, iar accesul la camera de aer se face fără scule, în timp ce o protecție a motorului și un amortizor enduro completeazăspecifi cațiile de tip enduro.

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!