iunie 22, 2024

[motoȘtiri] Yamaha a prezentat noile scutere XMAX 300 și XMAX 300 TechMAX 2023

Totul a început în 2001 cu emblematicul Yamaha TMAX, un scuter cu adevărat remarcabil, care a transformat total piața în urmă cu două decenii, oferind performanța și manevrabilitatea motocicletei combinate cu simplitatea și confortul scuterului. Cu TMAX s-a născut categoria scuterelor sportive/maxi scuterelor și a început o eră cu totul nouă de mobilitatea personală.

Următoarea dată semnificativă din aceasta poveste a fost 2006, când Yamaha a introdus gama XMAX – inițial cu un model de 250 cmc, urmat după aceea de scutere de 125 cmc și 400 cmc. Făcând pionierat în dezvoltarea unei game complete de scutere sport, care să se potrivească diferitelor tipuri de călătorie, bugete și niveluri de experiență de condus, Yamaha a oferit un mod nou și interesant de a călători. XMAX a deschis o piață cu totul nouă și a introdus peste 450.000 de clienți din întreaga Europă într-un mod distractiv, elegant și economic de a face naveta în timpul săptămânii – cu șansa de a vă bucura de o plimbare dinamică și sportivă la sfârșit de săptămână.

În primii 10 ani, familia XMAX s-a impus ferm ca cea mai bine vândută gamă de scutere sport, iar în 2017, introducerea XMAX 300 a consolidat și mai mult poziția Yamaha ca brand numărul 1 pe piața europeană de scutere, cu peste 70.000 de scutere vândute în ultimii 5 ani.

Avand in spate peste 750.000 de scutere TMAX și XMAX vândute în două decenii, Yamaha anunță acum noile modele XMAX pentru 2023. Dispunând de un aspect radical nou, împreună cu instrumente avansate conectate, confort îmbunătățit de condus și funcționalitate îmbunătățită, XMAX 300 Tech MAX, XMAX 300, XMAX 125 Tech MAX și XMAX 125 subliniază angajamentul Yamaha de a oferi o gamă premium de scutere sport.

Pentru 2023, noul XMAX 300 Tech MAX vine cu un aspect și o senzație și mai dinamică pentru a-și sublinia și mai mult statutul de scuter sportiv de mărime medie. Deși au grijă să-și păstreze caracterul MAX distinctiv și mult iubit, designerii de la Yamaha au creat o caroserie complet nouă, cu o iluminare radical nouă. Oferind niveluri ridicate de agilitate în traficul urban, oferind, în același timp, o experiență de conducere sportivă cu un confort de vârf, noul XMAX 300 Tech MAX este construit pentru a depăși așteptările proprietarilor noi și existenți ai XMAX.
Designerii de la Yamaha s-au concentrat pe crearea unui aspect cu totul nou, care oferă cel mai bun echilibru între performanță, stil, confort și funcționalitate.

Schimbările nu sunt doar la nivelul aspectului, XMAX 300 Tech MAX beneficiaza acum și de conexiunea smartphone-urilor și de navigatia Garmin prin noile instrumente TFT color de 4,2 inchi cu teme multiple – în timp ce calitatea călătoriei este rafinată, cu îmbunătățiri ale confortului de rulare, senzației de frânare și finisajului general.

Navigatia Garmin
După ce au instalat aplicația Garmin StreetCross pe smartphone-ul lor și s-au conectat la XMAX 300 Tech MAX, utilizatorii pot utiliza navigarea Garmin pe ecranul de infotainment color TFT de 4,2 inchi. Acest sistem sofisticat permite căutări după numele locației și diverse alte metode prin intermediul smartphone-ului.
Odată setat traseul, riderul poate mări și micșora folosind comutatoarele ghidonului. Aplicația Garmin StreetCross oferă informații despre trafic în timp real, precum și limitele de viteză, temperatura aerului la destinație, distanța rămasă și ora estimată de sosire, precum și informații despre posibilele pericole, cum ar fi virajele ascuțite viitoare.

Vitezometru LCD separat de 3,2 inchi
Un vitezometru LCD de 3,2 inchi este situat deasupra noului afișaj TFT de 4,2 inchi și oferă informații ușor de citit, care sunt detașate de ecranul de infotainment pentru o claritate sporită. Menținerea vitezometrului separat îi permite ciclistului să comute funcțiile pe TFT cu mai multe teme, putând vedea întotdeauna viteza și alte date importante de rulare, indiferent de ecranul selectat pe noul display TFT.

Faruri și stouri noi radicale în formă de X
XMAX 300 Tech MAX prezintă o față radical nouă sub forma unui aspect distinctiv al farului/luminii de poziție în formă de X, care este unic pentru acest nou model. Aspectul ultramodern se potrivește perfect cu caroseria complet nouă, oferind modelului 2023 un aspect futurist și recunoscut instantaneu, care se distinge de alte modele.
Lampa spate cu LED reproiectată încorporează lumini de frână care formează o formă de X atunci când sunt aprinse și dispune de lumini de semnalizare spate integrate pentru un aspect elegant și coordonat – iar noile lumini de semnalizare frontale de nivel înalt sunt proiectate pentru a fi văzute cu ușurință de către alți utilizatori ai drumului în condiții de trafic aglomerat.

Repere XMAX 300 Tech MAX
Functii noi:
Stil complet nou: aspect MAX dinamic, de înaltă calitate
Ecran TFT color de 4,2 inchi, multi-temă pentru infotainment
Conectivitate smartphone
sistem de navigație Garmin*
Vitezometru LCD de 3,2 inchi
Faruri LED distincte în formă de X și lampă spate LED în formă de X
Scaun remodelat, cu potrivire bună și atingere excelentă a picioarelor la sol
Huse pentru scaun și capace cu aspect de piele
Plăci pentru picioare din aluminiu în stil nou
Schemă exclusivă de culori Tech MAX
Finisaj special semimetalic lucios pe părțile corpului din plastic
Semnalizari frontale cu montare înaltă

Caracteristici specifice XMAX 300
Noi instrumente LCD de 4,3 inchi cu conectivitate pentru smartphone
Unitatea de control al comunicațiilor (CCU) permite accesul la mai multe informații
Huse pentru scaune și capace standard
Plăci pentru picioare din plastic texturat
Finisaj standard pe părțile laterale

Caracteristici ramase la fel ca generatia anterioara:
Motor puternic și economic EURO5 Blue Core 300cc
Furci fata tip motocicleta
Sistem de control al tracțiunii
Aprindere fără cheie Smart Key
Depozitare sub scaun pentru 2 căști integrale**
Lumini de poziție cu LED-uri și intermitent
Parbriz cu două poziții
Ghidon reglabil
priza 12V
Roată față de 15 inchi, roată spate de 14 inchi
Frâne pe disc față și spate

XMAX 300 Tech MAX va fi disponibil la dealerii Yamaha începând cu mai 2023, în timp ce XMAX 300 va fi disponibil începând cu martie 2023.
Pentru informații detaliate despre preț vă rugăm să contactați imporatatorul oficial Yamaha din Romania, Motodynamics.

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!