decembrie 11, 2023

motoȘtiri : YAMAHA R125 & MT125 2023

Yamaha reimprospateaza modele sale destinate posesorilor de A1. Conform datelor Yamaha, acest segment se află pe un trend ascendent în ultima perioadă, înregistrând o creştere de 43% în ultimii cinci ani. Deobicei persoanele interesate de aceste motociclete sunt tinerii adulţi sau elevi/studenți care locuiesc în medii urbane sau suburbane, au o experienţă limitată în ceea ce priveşte condusul pe două roţi, dar deţin, de obicei, un carnet de conducere cat. B. Sunt cei care caută un mod ieftin şi facil de transport, pentru drumurile de fiecare zi la muncă sau la şcoală, care să fie totodată distractiv.Recent cei de la Yamaha au prezentat noile R125 si MT125, care pentru 2023 vin cu cateva noutati si imbunatatiri majore.

R125
Lansată pe piață în 2008, Yamaha R125 ajunge la a patra generație, primind acum designul agresiv al fratelui mai mare R7.
Recunoastem acelasi far bifuncțional, cu LED-uri puternice, amplasat central, cat si luminile de poziție cu LED.
Desi se adresează in principal începătorilor cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani, R125 poate sa fie si un excelent punct de start pentru cei ce vor sa invete sa mearga pe circuit, pentru ca pe aceasta micuta sportiva gasim multe elemente ce intrecut le-am vazut pentru prima oara la motocicletele mai mari, cum ar fi: etrierul frontal radial, sistemul Variable Valve Actuation, cadrul Deltabox sau furca KYB de 41 mm.

Schimbarea majora la nivel de bord este ecranul TFT de 5″, dezvoltat după cel instalat pe Yamaha R1, oferind două teme, Street și Track, ambele cu indicator vizual de schimbare a treptelor, programabil, la fel ca și turometrul. Desigur, bordul TFT, oferă conectivitate smartphone, ceea ce înseamnă o multime de date care se pot studia, prin aplicația MyRide, după fiecare ieșire pe circuit.

In imediata apropiere a bordului apare un jug triplu, care seamănă la fel cu cel de pe Yamaha R1. De asemenea, dispunerea semi-ghidoanelor este inspirata de același model, pozitia fiind una sport agesiva, asemanatoare cu cea de pe R1.

R125 este echipat cu un sistem de control al tracțiunii(decuplabil pe circuit) care se potrivește la fix cu ambreiajul tip slippery clutch și la fel ca și celelalte noi modele prezentate de Yamaha pentru 2023, R125 este gata pregătită pentru instalarea unui quick shifter.
Motocicleta vine echipată cu cauciucuri Michelin Pilot Street, cu dimensiunile 100/80-17 și 140/70-17, iar la noi in tara, pretul de pornire este de 5,800 €.

Reperele tehnice ale R125, pe scurt:

Design dinamic al caroseriei
Far cu echipare LED
Lumini de poziție LED inspirate de R7
Display TFT de 5 inchi, cu dublă temă, inspirate de R1, lumină de schimbare programabilă
Conectivitate pentru smartphone-uri folosind Bluetooth
Sistem de control al tracțiunii, inspirat de R1
Pre-echipare pentru quick shifter
Poziție sportivă, confortabilă
Motor în 4 timpi EURO5 de 125 cc cu cuplu cu VVA (acționare variabilă a supapelor)
Ambreiaj A&S
Furcă față inversată KYB de 41 mm
Rezervor de 11 litri
Etrier de frână față cu montare radială
Cadru Deltabox cu geometrie optimizată
Șa pilot/pasager din 2 piese, înălțime șa 825 mm
Anvelope Michelin Pilot Street: 100/80-17 față / 140/70-17 spate
Culori disponibile – Icon Blue şi Tech Black

MT-125
Cu peste 60.000 de unitati vandute in Europa de cand a fost lansat in 2014, MT-125 arata ca este nevoie de o astfel de motocicleta pe piata, ce reprezintă modul perfect de familiarizare cu experiența de motociclism Hyper Naked.

Modelul MT-125 se adresează, în principal, tinerilor cu vârste între 18 – 27 de ani, bărbaţi şi femei (60% – 40%) care au un stil de viaţă activ, interesaţi de cultura urbană, de gaming, dar şi de cele mai noi tendinţie în muzică şi fashion. Este o motocicletă ideală pentru începători în lumea pe două roţi, care doresc să o folosească pentru commuting, dar şi pentru călătorii de plăcere.

La fel ca celelalte modele Yamaha din 2023, MT-125 primeste ecranul TFT de 5″ cu conectivitate bluetooth.Singura diferență este că doar tema Street va fi disponibilă, ramand valabila posibilitate vizualizari datelor de bord prin intermediul aplicatiei MyRide.

In rest, MT-125 avand deja specificaţii deosebite, ramane la setup consacrat, adica un motor de 125 cc cu tehnologie VVA de acționare variabilă a supapelor şi ambreiaj Assist&Slipper, furca inversata și frâne cu disc cu diametru mare ( Ø 292 mm), singurul lucru adaugat fiind un sistem de control al tractiunii. care va oferi pilotului un nivel mai ridicat de încredere și control. Interesant este ca Yamaha nu ofera Traction Control pe modelele de 700cc, insa ofera pe cele de A1.

Culorile disponibile pentru 2023, sunt Cyan Storm, Icon Blue şi Tech Black, iar pretul de pornire in Romania este de 5,450 €.

Reperele tehnice ale MT-125, pe scurt:
Motor EU5 de 125 cm3, cu acționare variabilă a supapelor
Caroserie cu design modern și agresiv
Afișaj TFT de 5” cu conectivitate pentru smartphone
Lumini de poziție duble; far cu LED
Ambreiaj tip „asistenţă şi anti-hopping” pentru o intrare mai stabilă în viraje
Sistem de control al tracţiunii
Șasiu Deltabox sportiv și braț oscilant din aluminiu
Furcă față inversată de 41 mm, cu specificații superioare
Etrier de frână față puternic, cu montaj radial
Frână frontală cu disc, cu diametru mare de 292 mm
Anvelopă spate lată, cu secțiune de 140

Mai multe detalii despre cele doua modele gasiti pe site-ul importatorului oficial Yamaha in Romania, Motodynamics.

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!