iunie 13, 2024

motoȘtiri : Yamaha „Switch ON” – primii pași în era electrică

Switch on Products

Eric de Seynes – Președintele și CEO-ul Yamaha Motor Europe – a anunțat pe astăzi intr-un eveniment online, intrarea companiei în lumea mobilității personale electrice: „Conceptul de mobilitate a evoluat continuu de-a lungul anilor și, în consecință, orașele și infrastructurile noastre s-au adaptat la aceste schimbări. Cu toate acestea, un lucru care a rămas același de-a lungul deceniilor, dorința universală și nevoia de mobilitate personală, care oferă un sentiment real de libertate.”

Communicat de presa Yamaha-Motor Europe:
Yamaha se concentrează pe furnizarea de noi soluții creative și inovatoare pentru a sprijini nevoile clienților săi – iar în premiera prin Switch ON, Yamaha dezvăluie detalii despre viitoarele sale modele electrice și despre modul în care acestea au fost dezvoltate pentru a satisface cerințele unei game largi de clienți într-o lume în continuă schimbare.
Două scutere electrice Yamaha noi
În următoarele câteva săptămâni, Yamaha va lansa noile NEO – un scuter electric inteligent, accesibil și de înaltă calitate „echivalent 50cc”, care a fost prezentat pentru prima dată la Salonul Auto de la Tokyo 2019 ca prototipul E02. Acesta va fi urmat de primul scuter Yamaha „echivalent cu 125 cc”, care va prezenta cea mai recentă tehnologie a companiei. Derivat din prototipul E01 – afișat și la Tokyo – acest model care nu a fost încă numit va fi protagonistul unei activități Proof of Concept pe care Yamaha o va desfășura într-un mare oraș european cu un partener ride-sharing.

30 de ani de experiență în unități de transmisie eBike
Yamaha are un istoric lung și distins în dezvoltarea vehiculelor electrice, care datează de la începutul anilor 1990, când compania a creat primul Power Assist System (PAS) care a stat la baza primei eBike de producție din lume. De atunci, Yamaha a fost în fruntea dezvoltării de unități de acționare electrice ușoare și compacte pentru eBikes, cu aproximativ 7 milioane produse în trei decenii.

În ultimii ani, cererea pentru eBikes a crescut exponențial, cu peste 5 milioane vândute în Europa în 2021 – multe echipate cu unități de propulsie Yamaha – prin urmare, compania a luat decizia de a-și extinde capacitatea de producție și de a începe să producă unități de propulsie în Europa. Deși rămâne total angajat să dezvolte sisteme de unități de propulsie de ultimă oră pentru mulți producători de biciclete OEM ai companiei, Yamaha este pe cale să lanseze trei noi eBike-uri „de marcă proprie” în segmentele All Mountain, Gravel și Urban. Detaliile complete vor fi dezvăluite în timpul verii, iar aceste noi eBike Yamaha vor începe să fie disponibile înainte de sfârșitul anului 2022 prin intermediul rețelei Yamaha Powered Two Wheeler, cu obiectivul de a finaliza configurarea Distribuitorului European în 2023.

Mopedul s-a întors
Dar acesta este doar începutul și pentru a sublinia potențialul viitor al companiei în fiecare clasă de mobilitate urbană electrică, Yamaha prezintă B01 – un nou prototip hibrid care combină în mod inteligent funcționalitatea eBike S-Pedelec cu performanța mopedului și toate abilitățile de teren urban. În prezent, un model concept creat de Yamaha Motor Europe în asociere cu partenerii pe termen lung Fantic Motor și Motori Minarelli, B01 va evolua într-un model de producție care va extinde și mai mult gama de mobilitate electrică a Yamaha.

Eric de Seynes a concluzionat, declarând că „Yamaha este încântată să-și extindă gama de mobilitate personală și să deschidă un nou capitol în istoria companiei. Susținută de capabilitățile de inginerie de clasă mondială ale Yamaha și susținută de o rețea de dealeri profesioniști, introducerea acestor noi produse electrice și servicii conexe va inspira o nouă generație de clienți.”

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!