decembrie 2, 2023

[motoȘtiri]BMW Motorrad a lansat noul scuter electric CE 04

BMW Motorrad a lansat noul scuter electric CE 04, ce fusese prefatat toamna trecuta de conceptul Definition CE 04 și de futuristul Concept Link din 2017
Designul modelului BMW CE 04 pornește de la dispozitivul plat de stocare a energiei din caroserie și propulsia compactă. Libertatea la proiectare și soluțiile de design conduc la o nouă estetică. De exemplu, compartimentul de încărcare rabatabil din lateral sau șaua flotantă. Un alt avantaj este centrul de greutate jos: pentru o manevrare ușoară, o dinamică surprinzătoare și o plăcere atemporală de a conduce. Și în design, o inovație se conectează perfect la cealaltă. Designul general este caracterizat de suprafețe generoase, line și minimaliste. Partea frontală este frântă în linii interesante, în timp ce spatele dezvăluie părți ale tehnologiei tipice unei motociclete.


Noul CE 04 are un motor electric care dezvoltă 42 CP și un cuplu maxim de 62 Nm, pentru un demaraj de la 0 la 50 km/h în doar 2,6 secunde, cu o viteză maximă limitată la 120 km/h. Autonomia este de 130 km, iar încărcarea acumulatorilor de 60,6 Ah de la 20% la 80% se poate face în doar 45 de minute cu încărcătorul rapid, oferit opțional. Încărcarea de la 0 la 100% a acumulatorilor durează o oră și 40 de minute cu încărcător rapid și patru ore și 20 de minute cu încărcător clasic.

CE 04 are un bord TFT color de 10,25 inci cu navigație integrată și conectivitate cu telefonul. Rezoluția HD și dimensiunile respectabile ale ecranului asigură o mulțime de posibilități de afișare, inclusiv o împărțire a acestuia între funcțiile normale și navigație sau afișaj de media.

Sub designul futuristic gasim un cadru clasic din țeavă de oțel, cu basculă monobraț și unitate arc-amortizor cu pretensionare reglabilă pe spate. Frâna pe față are două discuri de 265 mm, cu etriere cu patru pistonașe, iar greutatea totala este de 231 kg. Preț preconizat este de aproximativ 11.600 de euro, insa peste cateva luni, cand va ajunge in showroom-uri, vom stii exact.

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!