decembrie 3, 2023

[motoȘtiri][Date tehnice-FOTO&VIDEO]Nouă generație Suzuki Hayabusa 2021

Fara sa mai lungim povestea, ca s-asa sunt oameni care asteapta motocicleta asta de ani de zile, mai jos gasiti datele tehnice ale celei de-a treia generatii Suzuki Hayabusa, acum cu motor EURO5.

 

Motor 1340cc 4T , 4-cilindri in linie, racit cu lichid, DOHC
Alezaj 81.0mm x 65.0mm (3.189in x 2.559in) Compresie  12.5 : 1
Putere 140.0 kW @ 9700rpm (190PS) Cuplu 150.00Nm @ 7000rpm
Dimensiuni  2180mmX735mm x1165mm Greutate  264.0kg
 Inaltime sa 800mm
Capacitate rezervor 20L Consum estimat 6.9 L/100Km
Frane Fata Brembo Stylema®, 4-piston, twin disc  Frana spate  1-piston, single disc

Suzuki Drive Mode Selector Alpha (SDMS-α) oferă motociclistului o alegere între trei setări presetate din fabrică și trei setări definite și combinate de către utilizator, ce influneteaza modul de putere, controlul tracțiunii , anti-wheelie, frâna de motor si Quick Shift bidirecțional .
Aceste presetări oferă riderului o modalitate rapidă și ușoară de a seta caracteristicile de performanță pe placul lor.Pilotul poate crea trei setări definite de utilizator (U1, U2 și U3). Aceste setări unice permit utilizatorului să regleze S.I.R.S. la stilul lor de mers sau la drumul lor preferat.


SUZUKI INTELLIGENT RIDE SYSTEM (SIRS)
Hayabusa adoptă o nouă versiune avansată a sistemului Suzuki Intelligent Ride System (SIRS) și o unitate de măsurare inerțială cu șase axe (IMU). O colecție completă de sisteme electronice concepute pentru a optimiza caracteristicile de performanță pentru a se potrivi nevoilor momentului și a face Hayabusa mai controlabilă, previzibilă și mai plăcută. Riderii pot opta pentru setări care se potrivesc cel mai bine condițiilor de călătorie, suprafețelor drumului și nivelul lor de încredere și experiență.

Sistemul combină datele privind poziția vehiculului de la IMU cu datele senzorului de viteză ale roții din față și din spate pentru a permite activarea ABS1 în linie dreaptă, dar și atunci când se înclină într-un viraj. De aceea, este mai puțin probabil ca motocicleta să încerce să revina în poziție verticală sau să piardă tracțiunea, menținând în schimb raza și unghiul de înclinare pentru a urmări mai bine linia dorită prin colț. Sistemul folosește, de asemenea, frâne combinate, astfel încât acționarea manetei de frână din față oferă putere de frânare atât frânelor din față, cât și din spate pentru a sprijini o frânare mai sigură și mai eficientă.

Noua Hayabusa mai vine standard cu:
Cruise Control
Quick Shifter bidirectional
Launch-Control
Anti-wheelie
Bord TFT combinat cu vitezometru si turometru analogice

Pentru noua generatie vor exista 3 culori disponibile:

Între timp a fost comunicat și prețul de pornire pentru România: 𝟏𝟔.𝟒𝟗𝟎€ cu TVA inclus.

Mai jos puteti urmari prezentare completa de la lansarea oficiala:

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!