septembrie 23, 2023

[motoȘtiri][Evenimente moto] 4V Rally Raid Constanta 20–22.08.2020

4V Rally Raid România, Dakarul Dobrogei, se întoarce in Constanța!
Competiția internațională 4V Rally Raid Romania, un adevărat Dakar al României, se întoarce în Constanța, pentru al treilea an consecutiv. Evenimentul de va desfășura în perioada 20 – 22 august 2021 și va aduna la linia de start peste 50 de echipaje din 6 țări Europene.
Asociația Club Sportiv 4V Motorsport, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, Federației Române de Motociclism si Ministerul Tineretului și Sportului organizează etapa 4 din
Campionatul Naţional de Rally Raid România 2021, competiție ce se desfășoară la malul Mării Negre, sub denumirea de 4V Rally Raid România. O competiție de Rally Raid este o întrecere sportivă in teren variat care pune în valoare rezistența și capacitatea de orientare a sportivilor și, de asemenea, fiabilitatea mașinii de concurs. Terenul uzual este format din trasee naturale, de obicei nemodificate de organizator, după cum urmează:
• trasee montane , zone stâncoase;
• trasee in teren nisipos;
• traversări de râuri, prin apa, prin albia secata sau zone cu noroi;
• drumuri publice deschise circulației rutiere, drumuri modernizate sau nemodernizate;
• zone cu vegetație naturala, arbuști , iarbă mare , pădure;
• trasee asfaltate, betonate, drumuri agricole, trasee off road;
• teren modificat ca urmare a fenomenelor meteo (ploaie, zăpadă, noroi).

Cursele sunt foarte solicitante atât pentru piloţi, cât şi pentru maşini, datorită faptului că se desfășoară pe distanțe foarte lungi si a diversificării traseului de concurs. Durata unei curse rally raid poate să ajungă şi la 15 zile în cazul competiţiilor faimoase precum Raliul Dakar, Africa Eco Race sau Silk Way Rally.
In cadrul competiției 4V Rally Raid se vor întrece 3 categorii de grupe:
PROFI – se adresează piloților profesioniști licențiați;
PROMO – se adresează celor care au mai participat la competiții de acest gen, dar nu ating standardul de la PROFI;
DISCOVERY – grupa începătorilor, având rol de promovare a acestui sport, putând să se înscrie orice vehicul de teren auto, SSV, Moto, Quad cu condiția ca acesta să fie într-o stare tehnică adecvată.

Anul trecut am participat la clasa Discovery și în ciuda problemelor întâmpinate pe traseu (vedeți în clipul de mai jos), mi-a plăcut foarte mult experiențași o recomand tuturor pasionationatilor de adventure riding.


Mai multe detalii despre procesul de inscriere si preturi in functie de categorie gasiti pe site-ul organizatorului : https://4vrallyraid.com/registration-and-price/

Competiția în sine are loc în data de 21 și 22 august și se desfășoară în partea de sud a Dobrogei în prima zi iar a doua zi în partea de nord a Dobrogei. Vineri 20 august este zi de verificări tehnice și înregistrări. Distanța totală pe care piloții o au de parcurs este de 700 kilometri, aproximativ 350 pentru fiecare zi de concurs. Parcul tehnic al competiției, locul în care mașinile sunt parcate și unde se vor afla expozanții, va fi amplasat în centrul vechi al orașului Constanța și va putea fi vizitat pe întreaga durată a evenimentului, intre orele 10:00 – 22:00. Startul festiv se va da sâmbătă dimineața, din zona parcului tehnic, la ora 06:30. De asemenea, sâmbătă seara va avea loc un concert Tribut Queen susținut de către Dan Helciug și trupa cât și un spectaculos show lasere. Festivitatea de premiere va avea loc duminică seara.
Vom revenii cu detalii legate despre zonele de vizionare, poze cu sportivii, drive test.
Echipa 4V Rally Raid
• email: official@4vrallyraid.com
• telefon: 0755.584.584

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!