decembrie 3, 2023

[motoȘtiri][MotoGP] Mutare șoc pentru 2021 sau doar foc de paie ?

În lipsă de curse, zvonurile au fost singurele lucruri care au păstrat MotoGP în atenție. Un zvon apărut zilele trecute, prezentat chiar și de Sky Sport Italia, a făcut vâlvă în paddock.

Pilotul numărul 1 al celor de la KTM, Pol Espargaró , a fost prezentat ca posibil înlocuitor pentru Alex Marquez la Repsol Honda, începând cu sezonul 2021. Știrea aceasta a ridicat multe semne de întrebare, având în vedere faptul că deocamdată la clasa MotoGP piloții nu au alergat nicio cursăîn 2020. Știm că Alex Marquez are contract doar pe un, drept urmare, scenariul acesta ar fi posibil. O altă variantă ar fi ca Alex Marquez să se mute la Honda LCR din 2021, ceea ce pune sub semnul întrebării locul pe Taka Nagami sau chiar al lui Cal Crutchlow, despre care la un momentdat s-a zvonit că se gândește chiar la retragere. Mai mult, unii au insinuat că Marc Marquez ar fi susținut acest scenariu. Cumva s-ar fi simțit amenințat în teste de fratele sau, iar mutarea la LCR l-ar fi scăpat de niște bătăi de cap. Acum am văzut cu toții timpii din teste, și nu credem că Alex Marquez ar fi o amenințare atât de puternică, sau nu cel puțin din primul an (care ar fi 2021, dacă nu luăm în calcul sezonul ratat de anul acesta).
Este evident că la toți ne este greu fără MotoGP (vedeți clipul de mai jos), iar pauza aceasta competițională dă naștere la cele mai stranii scenarii.

Cert este în schimb, că în urmă acestor zvonuri, team managerul Honda Repsol, Alberto Puig, a fost nevoit să facă o declarație publică, în care să nege toate zvonurile privind contractele pentru 2021. Acesta a menționat că Marc Marquez este singurul care are contractul semnat deja și pentru 2021,iar pentru restul (Alex Marquez, Crutchlow, Nakagami și poate chiar și Espargaro), urmează să se ia o decizie, niciunul având asigurat locul pentru 2021. De asemenea Lucio Cecchinello, managerul Honda LCR, a afirmat că ambii săi piloți, Crutchlow și Nakagami, sunt în negocieri cu HRC pentru sezonul 2021.

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!