decembrie 10, 2023

#motoTeste – Păreri despre Yamaha Tracer 7 2023 [VIDEO]

Pentru 2023, tourerul sportiv de clasă medie al celor del a Yamaha, și-a schimbat numele de la Tracer 700 la Tracer 7. Odată cu schimbarea numelui a primit câteva imbunatatiri, cum ar fi discuri de frână pe față mai mari (298mm vs 282mm generația anterioară), suspensii noi complet ajustabile, ecran TFT cu conectivitate bluetooth, priză de 12V standard împreună cu loc special în bord pentru montare opționalăa unei prize USB și pre-instalare pentru un quick-shifter ce poate fi adăugat opțional.

Mai mult, pentru 2023 a primit și un frate pe numele Tracer 7GT, care vine din fabrică orientat și mai spre touring cu un parbriz mai mare, genți laterale e 20L și o șa confort.
La nivel de prețuri, diferența dintre cele două este de 1.100EUR , varianta standard având preț de pornire de 9.300EUR , în timp ce GT-ul începe de la 10.400EUR

Faza pe hârtie
Cei de la Yamaha ne spun că „TRACER 7 a fost conceput și proiectat să vă ofere performanțe palpitante, cu niveluri ridicate de confort și eleganță dinamică, în aproape orice situație. Iar cele mai recente instrumente TFT color îmbunătățesc experiența totală de pilotare, cu un design modern și notificări pentru smartphone.
Motorul EU5 de 690 cmc produce un val de cuplu liniar prin gama de turații pentru o accelerație remarcabilă în fiecare treaptă de viteză, iar șasiul compact și suspensia reglabilă taie rapid și precis toate curbele.
Caroseria aerodinamică cu faruri duble cu LED întărește designul modern al motocicletei și aspectul energic – în timp ce un afișaj TFT color oferă notificări de pe smartphone. Iar cu ergonomia sa pe distanțe lungi, ghidonul larg și parbrizul reglabil, această motocicletă versatilă de greutate mijlocie este întotdeauna pregătit pentru următoarea călătorie. TRACER 7: Este rândul tău.”

Principalele caracterisitici:
Versiune de 35 kW disponibilă pentru categoria A2
Afișaj TFT cu notificare smartphone
Motor CP2 conform EU5, agil, cu cuplu înalt
Semi-carenaj compact, cu aspect sportiv
Faruri proiectoare duble cu LED, lămpi de poziție și semnalizatoare
Cel mai ușor din clasa sa
Suspensie faţă şi spate reglabilă
Parbriz aerodinamic cu reglare cu o singură mână
Stil de pilotaj impunător cu sistem ergonomic confortabil
Șa dublă conturată pentru confort pentru pilot și pasager
Autonomie pe distanțe lungi

Mai multe despre noutățile cu care vine Tracer7 și ce impresii mi-a lăsat, gășiți în clipul de mai jos :


Faza pe stradă
De-a lungul timpului am mers de multe ori cu „Tracerul mic”, atât cu prima generație, cât și cu a doua, care încă purta numele de Tracer 700. Cu a doua chiar am fost la o tură de vacanță în Grecia pe la Atena, Cap Sounio și insula Andros și am putut să văd cum se descurcă cu pasager și topcase. Întotdeauna mi s-a părut o motocicletă polivalentă și simplistă, care face cam tot ce ai nevoie pe asfalt, fără prea multă tehnologie (ABS-ul era și este în continuare singurul sistem de siguranță electronic al acestei motociclete).

Acum noua generație vine cu un plus de tehnologie pe partea afișajului, având un bord nou TFT de 5″ color cu conectivitate bluetooth. Era nevoie de o împrospătare aici, Yamaha rămânând în urmă față de rivali, ca de exemplu Triumph-ul Tiger Sport 660. Ecranul nu este excelent, are două teme, Street și Tour și o conectivitate cu telefonul care face posibilă să îți apară pe ecran notificările de pe telefon. În continuare ecranul de pe T-Max 560 și mai nou de pe Tracer 9 GT+ este ecranul TFT cel mai avansat al celor de la Yamaha, și acel ecran mi-ar fi plăcut să îl văd pe întreaga gama (cum fac cei de la Honda si BMW , folosind acelasi ecran peste tot), însă probabil ar fi dus prețul mai sus.

Lucru care mi-a plăcut întotdeauna la Tracer 7 / 700 a fost poziția, care este una similară unui naked, dar mai confortabilă. Eu la 1,85m am preferat tot timpul acest model în dauna MT-ului 07, pentru că stau mult mai bine, iar dacă vreau să am parte de senzații de naked, pot să las parbrizul jos, acesta fiind destul de mic. Când este în poziția de jos oferă cam aceeași senzație ca pe un naked. Apropo de parbriz, un lucur care îmi place pe modelul actual este faptul că poți să reglezi înălțimea parbrizului în mers cu o singură mâna.

Iar al treilea lucru care mi-a plăcut întotdeauna este consumul. Pentru cineva care folosește motocicleta atât zilnic în oraș, cât și în ture lungi, consumul este un aspect important și întotdeauna am avut un consum mediu de ~5%. Rar s-a întâmplat, poate cu bagaj/pasager și mers pe autostrada cu vânt puternic din față, să sară la 5.4-5.5%. De altfel și acum, în mica tură de vreo 200km pe care am făcut-o prin Bărăgan, tot 5% am avut consumul mediu.

Specificatii Tehnice

 • Motor
  Tip motor 4 timpi, 2-cilindri, Răcit cu lichid, DOHC, 4-supape
  Capacitate cilindrică 689 cmc
  Alezaj X Cursă 80,0 x 68,6 mm
  Compresie 11,5 : 1
  Putere maximă 54,00 kW la 8.750 rpm
  Varianta cu putere limitată 35,0 kW la 7.750 rpm
  Cuplu maxim 67,0 Nm (6,83 kg-m) @ 6.500 rpm
  Sistem de ungere Carter umed
  Tip ambreiaj Umed, Disc multiplu
  Sistem de aprindere Electric
  Sistem de transmisie Angrenaj constant, 6-viteze
  Transmisie finală Lanţ
  Fuel consumption 4,3 l/100 km
  CO2 emission 100 g/km
  Carburator  Injecţie electronică de benzină
 • Şasiu
  Cadru Diamant
  Unghi rolă de direcţie 25º
  Traseu 90 mm
  Sistem suspensie faţă Furci telescopice
  Sistem suspensie spate suspensie de legătură, Basculă
  Cursă faţă 130 mm
  Cursă spate 142 mm
  Frână faţă Disc dublu hidraulic, Ø 298 mm
  Frână spate Disc simplu hidraulic, Ø 245 mm
  Anvelopă faţă 120/70 ZR 17 M/C (58 W)
  Anvelopă spate 180/55 R 17 M/C (73 W)
 • Dimensiuni
  Lungime totală 2.140 mm
  Lăţime totală 840 mm
  Înălţime totală 1.290–1.330 mm
  Înălţimea scaunelor 835 mm
  Baza roţilor 1.460 mm
  Gardă minimă la sol 140 mm
  Greutate la plin (inclusiv plin de benzină şi de ulei) 197 kg
  Capacitate rezervor carburant 17,0 l
  Capacitate rezervor ulei 3,0 l
 • 8.5/10
  Motor - 8.5/10
 • 8/10
  Ciclstică , manevrabilitate și frâne - 8/10
 • 8/10
  Dotări standard - 8/10
 • 8/10
  Fun factor - 8/10
 • 8/10
  Raport calitate / preț - 8/10
8.1/10

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!