decembrie 3, 2023

[motoZvon] Honda s-ar putea să reînvie în sfârșit CBR-ul 600RR

Publicația japoneză Young Machine, care până acum s-a dovedit a avea niște surse foarte sigure când e vorba de modele noi aflate în faza de dezvoltare, a publicat recent un articol despre intenția Honda de a reînvia CBR-ul 600RR, un model ce are o mulțime de fani la noi în țară.
Noua motocicletă supersportivă ar trebui să fie prezentată la sfârșitul anului și va avea probabil un carenaj asemănător cu cel al fratelui mai mare CBR1000RR-R, probabil cu tot cu aripioarele aerodinamice, și un motor EURO5.

Sunt deja mai bine de 3 ani, de când Honda a renunțat la fabricarea CBR-ului 600RR, în 2017 luându-se această decizie în mare parte datorită faptului că motorul era Euro 3, iar proiectarea unui nou motor ar fi fost prea costisitoare mai ales într-un segment competitiv. Chiar de atunci, au început să apară diverse zvonuri privind o nouă generație, zvonuri alimentate și de diversele patente înregistrate de Honda în anii ce au trecut, așa cum este cel din fotografia de mai jos, înregistrat în 2018.

Nivelul de popularitate a tot scăzut în rândul supersportivelor de capacitate medie, nefiind foarte multe variante pe piață.Totuși noul CBR600RR va da piept unei competiții acerbe cu modele ca Yamaha R6, Kawasaki Ninja ZX-6R sau MV Agusta F3, ceea ce înseamnă că noul motor ar trebui să scoată undeva pe la 130cp. Un factor interesant ce l-ar avantaja, ar putea fi asemănarea designului cu noul CBR1000RR-R, însă pentru asta va trebui să așteptăm cel puțin până la sfârșitul acestui an.

2020 HONDA CBR1000RR-R SP

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!