februarie 26, 2024

[motoȘtiri] Noua Yamaha Tracer 900 2021 surprinsă în traficul din Milano

Săptămâna aceasta toată atenția a fost asupra noului model Yamaha MT-09, prezentarea acestuia stârnind un val de reacții pe internet. Însă tot în această săptămână am avut parte de o surpriză din partea jurnaliștilor de la Gazetta Motori, care au surprins în traficul din Milano ceea ce pare a fi noua Yamaha Tracer 900.

Fiind vorba despre fratele MTului -09 orientat pentru touring, și văzând deja cu câtă tehnologie vine noua generație a acestuia, suntem foarte entuziasmați să vedem că nouă versiune a Tracerului 900 este foarte aproape de forma finală. Pe lângă schimbările tehnologice, se pare că și designul a fost modificat substanțial.

Carenele par mai suple, iar partea frontală se înscrie în linia introdusă de R1 și R6, mai apoi continuată de ultima generație Tracer 700, cu poziții LED oblice, iar farurile, tot LED, dispuse mai jos, asemenea unor proiectoare. Parbrizul din poză este foarte înalt, însă se poate să fi fost vorba de unul de test (se observă foarte bine senzorii de test pe casca riderului). La fel de bine se poate să fie vorba chiar de versiunea GT, deși în poze nu se văd și side-caseurile cu care vine de obicei această variantă, în poze se observă handguard-uri și o șa foarte groasă, ce pare orientată spre confort. Codița nu pare foarte modificată, în schimb bascula pare să nu mai fie tip „banană”, schimbare deja confirmată pe MT-09 2021.

În schimb ce putem fi siguri, este faptul că inima motocicletei va fi noul propulsor CP3, de 889cmc, ce dezvoltă acum 119Cp. Sperăm să beneficieze de aceeași platformă inerțială cu 6 axe de pe MT-09 2021 și cu tot ce vine la pachet cu aceasta:control al tracțiunii (TCS) pe trei niveluri, „slide control” (SCS), wheelie control (LIF) și ABS cu gestiune a frânării, care limitează transferul de masă și ridicarea roții spate pe frânare. Și mai sperăm bordul să fie un TFT modern, de dimensiuni mai mari totuși decât pe MT.

La cum arată în poze, și având în vedere că în mod normal la începutului lui Noiembrie era de obicei salonul de la Milano EICMA, este foarte probabi în următoarele săptămâni să fie lansată oficial online.

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!