septembrie 23, 2023

Plimbare în jurul Bucureștiului cu Yamaha MT10 și Suzuki GSX-R

dav

Înainte de Paște, fiind o vreme super, numai bună de ieșit cu motocicleta, am vorbit cu Iulian să dăm o tură de dezmorțire prin zonă, pe lângă București, întrucât amândoi mai aveam alte treburi după 5pm. Am vorbit să ne întâlnim în parcare la Brico de la Băneasa. Și cum planurile de acasă, sau de la telefon în cazul nostru, nu se potrivesc cu realitatea, eu m-am trezit cu furca zetului plângând ulei iar Iulian cu frână față a ZZR-ului muci.
Mi-am adus aminte că în weekend fusesem la un eveniment Yamaha, MT Tour unde se putea testa toată gama MT, așa că l-am contactat pe Marius de la Motodynamics să văd dacă încă nu a plecat camionul MT , și dacă aș putea să iau la un test scurt una dintre motociclete. Iulian, a rezolvat-o mai repede, în garaj având pus la păstrare GSX-R-ul 1000 K8 al unui prieten.
L-am sunat pe Iulian să-i zic că rămâne întâlnirea la Brico dar că o să întârzii puțin, păstrând secretul legat de motocicleta cu care ieșeam la plimbare (voiam să văd ce față face când mă vede fără Zet), după care am plecat pe șoseaua de centură ca să-mi facă Marius instructajul pentru MT10-le pe care urmă să-l plimb toată ziua.
Ne-am întânit în parcare, amândoi fiind surprinși de motocicleta celuilalt, după care am plecat spre Snagov. Iar dacă tot aveam MT10-le în test, am zis să ieșim pe A3 prima oară, să vedem cum se așează acest hypernaked de la Yamaha la viteze mai mari. Eu fiind un fan al supernaked-urilor, sunt destul de obișnuit cu bătăile vântului însă eram curios să văd cum reușește fața aia de robot din Transformers să arunce aerul peste mine.
După câțiva kilometrii pe autostrada, și după ce ni s-a aprins becul la benzină la GSX-R (pentru că normal, fiind la păstrare, Iulian a crezut că e full-ul făcut), am ieșit înspre Snagov căutând o benzinărie, după care am început să ne jucăm un pic pe drumurile județene. Clar cea mai bună parte de joacă a fost între Gruia,Lipia și Mănăstirea Căldărușani și fiindcă se făcuse ora prânzului am oprit la Laguna Verde să mâncăm ceva sa schimbam cateva impresii despre MT10.

După masă Iulian a mers mai mult cu MT10-le, însă nu prea a avut noroc, întrucât a fost destul de aglomerat, mai ales după ce am traversat DN1 și am luat-o spre Buftea via Corbeanca. Traseul nostru complet îl găsiți aici, singura diferență fiind că noi am ajuns la Snagov pe A3.
Filmul evenimentelor așa cum s-au întâmplat îl vedeți aici:

Mai multe detalii despre Yamaha MT10 cât și părerea noastră despre acest hypernaked găsiți în review-ul pe care l-am scris aici.

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!