lun. Mar 1st, 2021

[Prahova] Măneciu – Pasul Tabla Buții

Cunoscut în trecut ca „Pasul Tabla Buții”, trecătoarea face legătura între Munții Tătaru și Carpații Orientali.
În urmă cu mai bine de 330 de ani, Pasul Tabla Buții era considerat drept principala trecătoare practicabilă din punct de vedere comercial. Povestea de la Tabla Buții începe de pe vremea dacilor, care foloseau acest drum foarte des. Ulterior, romanii au construit un drum pavat cu lespezi de piatră care pleca de la Măneciu, pe Valea Teleajenului, și ieșea prin Pasul Tabla Buții dincolo de munți.Din Slon, distanța până la Pasul Tabla Buții este de vreo 15 kilometri, din care nouă kilometri pe un teren accidentat. Efortul de a ajunge aici se merită, pentru că zona este de o frumusețe rară. De aici, de la 1.400 de metri altitudine pot fi zăriți Munții Ciucaș inclusiv Cabana Muntele Rosu si Centrul de Seismologie, Muntii Siriu si Muntii Podul Calului, afllati in apropiere de DN 10.
Ajunsi in Pasul Tabla Butii puteti vizita Monumentul Eroilor din Primul Razboi Mondial si ruinele cetatii medievale de vama Tabla Butii.
Noi am fost aici, venind pe drumul de Cheia (DN1A), iar la Măneciu-Ungureni ne-am îndreptat către baraj și am mers spre Slon.

mar 1, 2021 - Lu
Măneciu-Ungureni, RO
ninsoare ușoară
-1°C ninsoare ușoară
Vant 2 m/s, VNV
Umiditate 65%
Presiune 769.57 mmHg
lun03/01 mar03/02 mie03/03 joi03/04 vin03/05
ninsoare ușoară
3/-1°C
câțiva nori
6/2°C
câțiva nori
7/2°C
cer senin
9/4°C
cer fragmentat
11/4°C

Evaluare traseu
  • Peisaje
  • Dificultate ( 1 - dificil / 5 - usor )
  • Fun factor
4

Rezumat

Un traseu scurt de aproximativ 25Km dedicat motocicletelor adventure, care oferă niște priveliști superbe. Puteți ajunge aici mergând pe DN1A până în localitatea Măneciu, după care să va îndreptăți spre Slon urmand drumul de pe barajul Maneciu.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Lasă un răspuns