iunie 13, 2024

[Rally Raid] După 7 etape de AfricaEcoRace2024 diferență de doar 1 minut între Aprilia Tuareg și Yamaha Tenere

Odată cu intrarea în Mauritania, lupta dintre Yamaha și Aprilia s-a intensificat, după primele 7 etape, diferența dintre locul 1 ( Jacopo Cerutti – Aprilia) și locul 2 ( Alessandro Botturi-Yamaha) este de doar 1 minut.

Povestea primelor 6 etape desfășurate în Maroc a fost destul de simplă, Jacopo Cerutti (Aprilia) , Alessandro Botturi (Yamaha) și Pol Tarres (Yamaha) schimbându-se pe rând în postura de câștigător de etapă, diferentele fiind mereu de ordinul catorva minute.


Etapa a 7-a, prima desfășurată integral în Mauritania, s-a dovedit a fi mai dificilă decât se așteptau piloții, dunele de lângă Chami ridicându-le probleme serioase participanților. Primul care a avut de suferit a fost liderul Jacopo Cerutti, care a avut căzătură destul de puternică în începutul probei, ce a dus la avarierea radiatorului Apriliei Tuareg. Drept urmare Jacopo a pierdut destul de mult timp încercând să-și revină și să limiteze pagubele, până la urmă reușind să oprească scurgerea lichidului de răcire și să meargă mai departe.

Deși părea scăpat în câștigător detașat al etapei, Alessandro Botturi a făcut câteva greșeli de navigație pe finalul etapei, ce i-au permis lui Jaccopo să mai recupereze din timpul pierdut și să-și păstreze poziția de lider în clasamentul general, cu un avans de doar 1 minut.

Tot la capitolul greșeli de navigație putem vorbi și despre celălalt pilot al celor de la Aprilia, Francesco Montanari, care aproape de finalul probei, a ratat un waypoint și a trebuit să se întoarcă că să-l activeze. Deși în clasamentul general a rămas pe poziția 6, cea pe care se află și la începutul etapei 7, ecartul față de colegul sau Jaccopo Cerutti a crescut la 4h2min.

Nu a fost o zi bună nici pentru Pol Tarres, al doilea pilot al celor de la Yamaha a avut parte de câteva probleme tehnice ce l-au făcut să piardă destul de mult timp în deșert, Pol aflându-se acum pe locul 3, la 28min10sec în spatele liderului.

Însă mai sunt de parcurs 2200Km prin Mauritania și Senegal până ca piloții să ajungă pe malul Lacului Roz, următoarele 4 zile fiind decisive pentru a vedea cine reușește să se impună în duelul dintre Aprilia Tuareg și Yamaha Tenere .

Mai multe informații despre Africa Eco Race 2024 gășiți pe site-ul oficial al competiției, cât și pe conturile de social media.
De asemenea pe canalul de youtube există un rezumat al fiecarei zile, unde aflați cele mai importante veșți din etapa respectivă, iar clasamentul competiției în timp real îl gășiți aici.

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!