decembrie 11, 2023

[Evenimente moto] Redbull Romaniacs Sweet 16

Red Bull Romaniacs, competiție recunoscută la nivel global drept cel mai dificil raliu hard enduro din lume, se desfășoară în perioada 30 iulie – 3 august, startul și finișul fiind programate în Sibiu. Concurenți, reprezentând 50 de națiuni, vin să își măsoare forțele și să își depășească limitele pe trasee, unde porțiunile extreme alternează cu peisaje care îți taie răsuflarea. Favoriții vin din Africa de Sud, Marea Britanie, Germania și Spania, iar pe lista țărilor reprezentate găsim inclusiv: Australia, Noua Zeelandă, SUA, Canada, Rusia, Franța, Norvegia, Brazilia, Peru, Mexic, Venezuela, Hong Kong, Singapore, Indonezia sau Malaezia.
Totul va debuta pe 30 iulie cu deja tradiționalul show urban din centrul Sibiului. Prologul de pe Bd-ul Coposu are un traseu format din 12 secțiuni în care sunt incluse elemente precum: pietre, bușteni, pneuri, cale ferată, mașini, iar în finală, care va debuta la ora 17:00, vor concura primii 35 de rideri din calificările claselor Bronze, Silver și Gold. Pe lângă rolul de a face show pentru fani și de a le arăta peste ce provocări vor trebui să treacă concurenții în cele patru zile de off-road, prologul are și scopul de a stabili ordinea de start pentru prima zi de off-road. Pe 31 iulie, începe aventura în lupta cu sine și cu traseele extreme, în prima zi de off-road rulându-se pe Valea Oltului, urmează apoi Munții Cindrel în ziua a doua, în a treia se va porni de pe Valea Oltului și se va trece prin Voineasa, pentru ca mai apoi să se coboare în Rășinari. Ultima zi este una cu trasee apropiate de Sibiu și celebrul finiș de pe dealul Gușteriței, unde riderii au de parcurs o urcare aproape verticală. Concurenții vor sta în medie între 6 și 8 ore în șa, iar cei de la calsa Gold, cel mai dificil traseu din raliu, se vor trezi cel mai târziu la 4.30 dimineața. Culmi abrupte, poteci cu piatră, urcări lungi, coborâri pe care cu greu le poți parcurge la picior, cărări înguste ̶ toate fac parte din ingredientele unei zile de off-road la Red Bull Romaniacs.

Prolog 2018 foto:Mihai Sfetcu

Wade Young a devenit anul trecut cel mai tânăr rider care a învins în Carpați, iar în 2019 sud-africanul își dorește să păstreze titlul. Graham Jarvis, la cei 43 de ani, este privit drept unul dintre favoriți, britanicul având trecute în palmares nu mai puțin de șase victorii la Red Bull Romaniacs. Un alt britanic, Jonny Walker își dorește și el să revină pe prima treaptă a podiumului, în timp ce Billy Bolt și Manuel Lettenbichler caută să obțină primul titlu. Norbert Jozsa este românul care s-a încumetat și în 2019 să concureze la clasa Gold, acum dorindu-și o clasare în top 10. Emanuel Gyenes, singurul rider din lume care a terminat toate cele 15 ediții desfășurate până în prezent a decis să concureze la clasa Silver, unde își dorește încă un podium. Sătmăreanul își protejază brațul dreapt, unde are implantată o tijă după fractura de humerus suferită în noiembrie 2018.

Marea noutate, când vine vorba de concurenți, o reprezintă însă revenirea în raliu a Sandrei Gomez. Campioană mondială la Super Enduro, Sandra este prima femeie care a decis să se înscrie la clasa Gold și va parcurge același traseu ca fratele său, Alfredo, o prezență constantă pe podiumul Red Bull Romaniacs și un alt pretendent la victorie.
Programul complet il gasiti pe pagina evenimentului www.redbullromaniacs.com

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!