septembrie 24, 2023

[motoȘtiri] MotoRC by Rompetro – etapa III: Video cursele de duminica+rezultate complete

A treia etapă de MotoRC by Rompetrol s-a disputat în condiții meteo excelente, a avut invitați de vază din Bulgaria la Stock 600 și Stock 1000 și a văzut răsturnări de situație interesante la clasa destinată tinerelor talente – Stock 300.

Doar ziua antrenamentelor libere – vineri, 31 iulie – le-a pus probleme piloților din MotoRC byRompetrol din punctul de vedere al condițiilor meteo. Canicula a pus la grea încercare atât rezistența fizică și hidratarea piloților, cât și durabilitatea materialului de concurs și compoziția pneurilor. După o primă zi de antrenamente libere, Răzvan Teodorescu de la Team IQRM arăta că a evoluat foarte mult în ultima lună, după antrenamente asidue, dominând fișele cu timpi de vineri la Stock 300. Tot atunci, la clasele Stock 600 și Stock 1000, piloții invitați din Bulgaria își arătau nivelul foarte ridicat, marcând primele locuri în antrenamentele libere – Martin Choy (BMW S 1000 RR) la Stock 1000 și Milen Georgiev și Plamen Petrov (Yamaha R6) la Stock 600. Tot la Stock 600, Ionel Pascotă, liderul clasamentului general și câștigătorul primelor două etape, începea weekendul în condiții fizice departe de cele ideale, după o căzătură serioasă suferită cu puțin timp în urmă, într-o cursă din Bulgaria. În ziua calificărilor, condițiile erau deja mult îmbunătățite, cu temperaturi mai „omenești” de doar 30-31 de grade Celsius.

Ionel Pascota

La Stock 1000, liderul clasamentului general, Vlad Neaga, furniza surpriza zilei: cu un record personal de 1:40,9 îi fura pole-position-ul lui Martin Choy, considerat marele favorit. La Stock600, Milen Georgiev reușea pole-position-ul cu timpi apropiați de recordul absolut al circuitului (care îi aparține, de altfel) și, la Stock 300, Răzvan Teodorescu, la doar 12 ani, bătea recordul absolut al pistei la clasa sa, cu un excelent 2:05,2, adjudecându-și primul pole-position al carierei.

Vlad Neaga

Ziua curselor a venit cu o vreme perfectă pentru motorsport – 29 de grade Celsius și o briză răcoroasă. Prima cursă a zilei, cea a clasei Stock 300, a fost una foarte atipică și neobișnuit de scurtă. După un prim start și trei tururi cronometrate, cursa a fost întreruptă cu steag roșu după căzătura tânărului Patrick Pascotă în primul viraj. Deși zdruncinat de căzătură, Patrick s-a dovedit a nu fi suferit vreo leziune serioasă și programul a continuat. După al doilea start, Răzvan Teodorescu se instalase din nou la conducere și impunea un ritm zdrobitor, la 2:05. Alin Grădinaru de la Wizard Racing, câștigătorul primelor două etape, a încercat să țină ritmul impus de pilotul de la Team IQRM, dar a căzut, ajungând cu motocicleta pe mijlocul pistei, ceea ce a dus la un al doilea steag roșu, cursa fiind considerată încheiată în acel moment, cu Răzvan Teodorescu la prima sa victorie din carieră și cu podiumul completat de Cătălin Ciolan și de Cristina Udrescu.

La Stock 600, lupta pentru victorie s-a dat între bulgarii Georgiev și Petrov, care aveau un ritm de cursă semnificativ mai bun decât al oricărui alt rider din această clasă. În cele din urmă, Georgiev a obținut victoria, urmat de Petrov. Lupta pentru a treia treaptă a podiumului a fost foarte intensă, între Ionel Pascotă și Florin Bârlădeanu, fiind tranșată pe final în favoarea lui Pascotă, care l-a atacat pe Bârlădeanu pe final de cursă și s-a distanțat decisiv, mărindu-și astfel avantajul în clasamentul general.
La Stock 1000, Martin Choy, plecat din a doua poziție a grilei, a ajuns pe primul loc în primul viraj și s-a distanțat treptat de-a lungul întregii curse, nelăsându-i urmăritorului său, Vlad Neaga, nicio șansă de se implica în luptă. Vlad a terminat al doilea, mărindu-și astfel avantajul în clasamentul general. În spate, bătălia pentru locurile 3, 4, 5 a fost foarte intensă. Ultima treaptă a podiumului i-a revenit în cele din urmă lui George Cațan (Racing Academy), urmărit îndeaproape de Bogdan Buleandră (Team BMR-EXE) și
de Ionuț Mistode (Team IQRM).
La Rookies 1000, Radu Balaș (cunoscut mai bine ca vlogger-ul MotorBike), alergând pentru ACSRU Racing Team, a obținut a treia victorie consecutivă, bătându-și timpii record, iar, la Rookies 600, Georgian Radu (Team BMR-Exe) i-a urmat exemplul.
Cursele claselor principale au fost difuzate în direct pe pagina de Facebook MotoRC și urmează să fie difuzate înregistrate pe Look Sport 3.

Următoarea etapă de MotoRC by Rompetrol va avea loc pe 4-6 septembrie. Sezonul MotoRC by Rompetrol 2020, care a început pe 12-14 iunie la Motor Park România, are șase etape, cu ultima etapă programată pentru 23-25 octombrie.

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!