mai 14, 2024

[TEST][Video] Honda Africa Twin CRF1100L în munții Baiului

Acum ceva vreme am petrecut o zi moto foarte reușită în munții Baiului, dând curs invitației lui Adrian de la Est Bike Constanța. „Știa el un drum” și mai ales că avea și niște motociclete de test cu el: Honda Africa Twin, Yamaha Tenere 700 și Suzuki V-Strom 1050XT, n-aveam cum să refuzăm.

Faza pe hârtie
Pe hârtie lucrurile sunt foarte clare, modelul 2020 Africa Twin sau CRF1100L cum mai este numit, este o motocicletă complet nouă. Despre toate schimbările cu care vine am mai scris atunci când am văzut-o la EICMA pentru prima oară, însă foarte pe scurt, cele mai importante ar fi:
– IMU-ul care controlează cornering ABS-ul și cornering Traction Control-ul.
– Ecran TFT cu posibilitate de conectare a telefonului prin Bluetooth și AppleCar Play
– Capacitatea motorului a fost mărită la 1,084cc și dezvoltă acum 100cp/105Nm
– Pentru varianta cu DCT este introdus pentru prima oară un sistem de detectare a curbelor pentru ca treapta de viteză să nu mai fie schimbată în mijlocul virajului.
– Cadru complet nou
– Varianta standard mai ușoară cu 4kg, iar Adventure Sports cu 5Kg.
– Patru moduri de mers : Off-Road, Gravel, Tour, Urban + două moduri User
– Cruise Control standard
– Faruri cu LED

Faza pe stradă și înafara ei
De data aceasta, faza pe stradă a fost prea puțină,stând mai mult în afara străzii. Sperăm să putem să o mai luăm o dată la o tură mai lungă să vedem cum se așează la un touring pe asfaltul patriei, acum mergând foarte puțin, sub 150km. Despre cealaltă parte, in afara asfaltului, deși noi am adus motocicleta de la București până la Brebu unde ne-am întâlnit cu Adrian, de aici mai departe, Africa Twin a stat mai mult la el, noi mergând cu V-Strom-ul și cu Tenere-ul 700. Și a fost mai bineașa, pentru că el cunoscând foarte bine modelul anterior, cu care mersese anul trecut preponderent în off-road, lui i-a fost mult mai ușor să sesiseze toate schimbările suferite de noul model. În plus, aptitudinile lui în off-road peste media unui rider de duminică ca noi, au prezentat și mai bine potențialul acestei motociclete. Așadar, la sfârșitul distracție, aproape de finalul traseului off-road din munții Baiului, am stat un pic de vorba să împărtășim impresii la cald.

 • 8.7/10
  Motor - 8.7/10
 • 8.5/10
  Ciclstică , manevrabilitate și frâne - 8.5/10
 • 8.8/10
  Dotări standard - 8.8/10
 • 8/10
  Fun factor - 8/10
 • 8.2/10
  Raport calitate / preț - 8.2/10
8.4/10

2 thoughts on “[TEST][Video] Honda Africa Twin CRF1100L în munții Baiului

 1. Totul frumos, bune pareri, pertinente, tenere rullz. Dar puteai sa dai si tu volumul mai jos cand a dat cu palma pe faru’ de la Tenere unde probabil era tinut microfonul 🙂 Si acu imi tiuie urechile.

  1. Ai perfecta dreptate, am „vazut” si eu la editare problema asta, dar nu mi s-a parut chiar atat de tare sunetul 🙁

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!