iunie 13, 2024

[Tips’N’Tricks][motoCinemateca] Cel mai tare film moto pe care probabil nu l-ați văzut

Dându-mă pe net, așa cum probabil mulți dintre voi faceți pe timpul iernii, am dat de această capodoperă intitulată „Cycles South”. Mi s-a părut o capodoperă pentru că reușește să surprindă senzația totală de libertate pe care ți-o dă motociclismul, într-o manieră ce nu mai este posibilă 100% în zilele noastre. Zic asta atat datorita normelor de siguranta, de protectie a mediului cat si a evolutie tehnologice a motocicletelor pe care le folosim in prezent.
Filmul, realizat în 1971, prezintă aventură pură, ne-editată, a 3 prieteni care pleacă din Denver,Colorado până în Panama pe motociclete BSA 441 Victor Special dorind să parcurgă celebra Panamerican Highway.
Călătoria ce a durat 4 luni este compactata într-un documentar de aproximativ o ora și jumătate ce este un amestec amuzant de On Any Given Sunday, Easy Rider și Long Way Down.
Deși poate clipurile realizate de Ari Henning și Jack Court din zilele noastre se aseamănă cumva ca stil, este greu de crezut că acest film poate fi refăcut în prezent,luând în calcul toate normele și regulile ce țin de protecția mediului înconjurător.
Filmul poate fi găsit și pe Netflix sub denumirea 3 Wild Riders sau îl puteți găsi pe Youtube pe acest link: Cycles South 1971 – Motorcycle Documentary Film HD – 3 Wild Riders

Mai multe detalii despre motocicletele folosite
1969 BSA 441 Victor Special:
Mono Cilindru, OHV racit cu aer, 441cm
Alezaj 79x90mm
Putere: 28CP@6500RPM
Dimensiuni 2083 mm x813 mm
Inaltime sa 813 mm
Greutate 139 kg
Capacitate Rezervor 7.9L

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!