aprilie 23, 2024

[Video][Tips&Tricks] Ce să verifici la motocicletă înainte de un trackday?

Zilele trecute m-a luat o poftă nebună de mers la circuit la Adâncată, dar nu oricum, ci cu motocicleta mea, pe care nu am mai mișcat-o de vreo câteva luni din fața blocului, un Kawasaki Z750 din 2008. De fapt am mișcat-o, cam o dată la 3-4 săptămâni până la spălătorie și înapoi, ceea ce însemna că uleiul schimbat în toamnă ar fi încă bun.
Însă țineam minte că ultimele dăți când am mers cu ea mi se părea că are un joc în ghidon, că și când rulmenții de la jug nu ar fi strânși suficienți. Așadar am zis că înainte să mă duc la Motorpark România ar fi bine să se uite cineva la ea, să vadă dacă pe lângă jocul din ghidon mai este și altceva de ajustat, schimbat sau reparat.
Am ales să mă duc la RAMs Motorsport, prin mâinile lor trecând multe motociclete care ajung pe MotorPark România, mai ales pentru ajustarea sau upgradarea suspensiilor. Și dacă tot am ajuns aici cu o motocicletă normală, de stradă, l-am rugat pe Alex să mă ajute să facem o listă cu lucrurile la care trebuie să fim atenți și pe care să le verificăm înainte de o zi pe circuit. Aceste recomandări pot fi foarte de folos și la începutul sezonului, o verificare atentă a stării motocicletei te poate salva de multe neplăceri și bătăi de cap.
În clipul de mai jos vedeți ce ar trebui să aveți în vedere. Pe canalul nostru de youtube mai avem și alte clipuri cu sfaturi utile pentru motocicliști, mai ales pentru începători.

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!