iulie 19, 2024

Top 5 aplicaţii pentru motociclişti

1. Waze.

Waze este aplicaţia de navigaţie şi trafic cu cea mai mare comunitate din lume si aplicaţia pe care o folosim de obicei pentru a ne ghida în călătoriile prin ţară.

Această aplicaţie îţi găseşte ruta cea mai bună , folosind date în timp real de la ceilalţi utilizatori ai aplicaţiei aflaţi în trafic.

Bineînţeles mersul cu motorul trebuie fie o plăcere şi nu contează drumul atâta timp cât te distrezi, dar fim serioşi câteodată se întâmplă avem nevoie ajungem cât mai repede la destinaţie.

Noi o folosim pentru a primi indicaţiile de navigare fie având telefonul prins în bordul motocicletei fie doar ascultând indicaţiile audio în căşti.

Marele inconvenient al acestei aplicaţii este are nevoie de trafic de date, dacă ajungi în zone fără semnal 3G/4G , aplicaţia devine inutilizabilă alternativă pentru această situaţie puteţi folosi Here Maps careţi oferă posibilitatea de a download hărţile în telefon şi nu necesită trafic de date.

Waze este disponibilă pe Android , iOS şi Windows.

Waze

 

2. Accuweather 

Acum avem un traseu stabilit, următorul pas pentru a avea o plimbare cât mai plăcută este vedem cum va fi vremea.

Când vine vorba de prognoza meteo, sunt zeci poate sute de alternative de aplicaţii.Însă din experienţă noastră, Accuweather pare fie cea mai precisă , fiind aplicaţia care ne-a dezamăgit cel mai puţin în călătoriile noastre.

Aplicaţia este disponibilă pe Android , iOS şi Windows

apps.42161.9007199266244204.0cf16e93-fea0-4f43-b5aa-8539e288edd0

 

3.Pirelli Diablo Superbiker

Această aplicaţie este foarte utilă pe circuit însă poate fi folosită şi pe “stradă”, fiind o aplicaţie ce-ţi înregistrează traseul pe unde te plimbi.

Folosind GPS-ul şi accelerometrul telefonului tău , aplicaţia va înregistra pentru fiecare tură făcută: viteză , unghiul de înclinare şi timpul scos pe tură oferindu-ţi posibilitatea de a vedea pe grafic aceste valori în fiecare moment al turei. Din testelenoastre, aplicaţia este destul de precisă , timpi afişaţi de ea fiind de multe ori aceeaşi cu cei furnizaţi de transponderul de pe motocicletă.

În modul road am sesizat unele spike-uri în măsurarea vitezei de rulare ce par eronate (viteze de 340-350km/h 🙂 ) , însă această eroare poate se datoreze telefonului folosit/modului GPS.

Pirelli Diablo

Aplicaţia este disponibilă pe Android şi iOS

4.Moto Log

Este o aplicaţie simplă, uşor de utilizat care te ajută ai un jurnal al acţiunilor făcute asupra motocicletei tale (schimb de ulei, schimb kit lanţ , etc. ) plus aplicaţia are şi o funcţie de notificare pentru atunci când se apropie Dezoltata de user-ul arw357 de pe motociclism.ro. Aplicaţia este disponibilă în Google play aici.

Moto Log

5.AjutoMoto

Aplicaţia AjutoMOTO se adresează pasionaţilor de motociclism, fiind dedicată comunităţii moto locale, accentul fiind pus pe utilizarea uşoară în condiţii de stres şi folosirea limbii române pentru o claritate sporită.

Folosind senzorii din interiorul telefonului pe care rulează, aplicaţia depistează potenţialele accidente şi alertează persoanele apropiate. În plus, aduce conceptul de alertare a motocicliştilor din jur, utilizatori ai aplicaţiei. Aceştia pot interveni şioferi o mâna de ajutor în cazul diverselor probleme întâmpinate de ceilalţi motociclişti din zona.
Pentru a preveni eventualele alerte false, înainte de trimiterea mesajelor de avertizare telefonul sună şi vibrează la volum maxim timp de 60 de secunde, indiferent de profilul selectat, cu alte cuvinte sună şi dacă e pe silent. În acest timp utilizatorul poate interveni şi anula trimiterea alertelor.

Aplicaţia este disponibilă în Google play aici.

ajutomoto

 

Bonus :

a) Ducati DesmoTime

Pentru cei ce vor se trezească în sunetul motoarelor Ducati.

Această aplicaţie este un ceas destaptator cu un display inspirat din bordul motocicletelor Ducati.

Aplicaţia este disponibilă doar pentru iOS şi poate şi downloadată de aici.

216695_634x357

b) RevTranslator de la Yamaha

Este o aplicaţie ce-ţi „traduce” ce spune motocicletă ta. Porneşte aplicaţia , ambalează motorul de două ori şi pe ecran îţi va apărea scris ce „spune” motocicleta ta.

Disponibilă in GooglePlay.

yamahaRev

 

5 lucruri de care nu mi-a spus nimeni înainte să devin motociclist

 

 

Spune-ne tu ce aplicatii folosesti in comment.

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!