februarie 26, 2024

Transbucegi - Lacul Bolboci

Am mers pe binecunoscutul Transbucegi foarte frumos prezentat deja pe acest site. Nu sunt un bun ghid dar pot sa va spun ca drumul este refacut in proportie de 90%. Atentie ca mai intalniti unele zone mici unde se lucreaza la terasament. Aceste zone relativ mici (20-30m) nu reprezinta o problema nici pentru cei cu motoare sport.
De la cabana Dichiu mergeti pe directia inainte (la dreapta se merge spre Piatra Arsa) in directia Cabana Zanoaga, lacul Bolboci, Hotel Pestera.
Dupa cabana Zanoaga virati la dreapta pe un drum mai ingust decat cel principal care merge spre cabana Bolboci. Pe acest drum este asfalt pana la Hotel Pestera chiar mai sus pana la telecabina care urca la Babele (atentie la cainii ciobanesti Carpatini din zona telecabinei). Drumul ocoleste lacul Bolboci prin dreapta barajului. Trebuie sa retineti ca acest drum este ingust si in unele locuri nu incap doua masini. Este semnalizat destul de modest si trebuie sa va adaptati viteza si stilul de abordare al virajelor cu prudenta. In unele locuri se mai lucreaza la asfaltare si curbele sunt cu nisip sau pietris. Daca vreti sa mergeti prin stanga lacului Bolboci veti avea parte de un peisaj mai frumos dar drumul este partial asfaltat si nerecomandat pentru cei cu motociclete sportive.
La Hotel Pestera va asteapta un restaurant cu meniu generos care va reincarca bateriile pentru cazul in care va propuneti sa va intoarceti in aceeasi zi. Daca va permite timpul este o oportunitate sa va cazati aici.

feb 26, 2024 - Lu
Sinaia, RO
cer acoperit de nori
8°C cer acoperit de nori
Vant 2 m/s, SE
Umiditate 77%
Presiune 762.07 mmHg
lun02/26 mar02/27 mie02/28 joi02/29 vin03/01
cer fragmentat
11/6°C
cer acoperit de nori
11/4°C
cer fragmentat
12/6°C
cer acoperit de nori
11/5°C
cer acoperit de nori
9/6°C

De la Hotel Pestera spre cabana Diana-directia lac Bolboci – drumul nou (asfalt nou)

Pe langa lacul Bolboci spre hotel Pestera prin padure -drumul vechi – se poate vedea calitatea traseului vechi, latime mica a drumului si ceva probleme de trafic

Evaluare Traseu
  • Calitatea Asfaltului
  • Peisaje
  • Trafic
  • Dificultate (1- foarte dificil/ 5 - foarte usor )
  • Fun factor
4

Rezumat / descriere scurtă

Distanta : 30km
Durata : aprox. 1h
Repere pe traseu : Cabana „Cuibul Dorului” – Cabana „Dichiu” – Cabana „Zanoaga” – Hotel „Pestera”

Sending
User Review
4 (1 vote)

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!