Transrarău (DJ175B)
Transrarău, denumit și drumul comorilor, face legătură între satele Chiril (la Sud) și Pojorâta (la Nord). Venind de pe Valea Bistriței, unde asfaltul s-a mai îmbunătățit față de anii trecuți (cel puțin de la Poiana Teiului la Chiril drumul e ok, poți să te bucuri de peisaje fără să belești ochii după gropi), la Chiril se virează la dreapta. La început s-ar putea să aveți impresia că intrați pe o potecă de munte asfaltată, cel puțin noi așa am crezut și pentru vreo 500m ne tot întrebam dacă suntem pe drumul bun și asta din cauza că drumul este foarte îngust. Pînă la cabana Rarău drumul are lățimea unei mașini, iar in lateral sunt niște dale de beton pentru situațiile in care se întâlnesc două mașini. De aceea este bine să mergeți cu precauție. De la cabana Rarău înspre Pojorâta, drumul se lățește, fiind câte o bandă pe fiecare sens și urmând o serie de serpentine super. Dacă vreți să vă aventurați un pic și pe off-road, puteți să ajungeți pînă la Pietrele Doamnei. În apropierea cabanei Rarău există un drum care trece pe lângă stația meteo și ajunge pînă la Pietrele Doamnei. Cel puțin pînă la stația meteo, drumul merge parcurs și cu motociclete de stradă dacă nu vă este milă de ele 🙂 , este un drum forestier cu pietre.
Pojorâta, Romania | 13°C cer acoperit de nori | |
Vant
1 m/s, SV
Umiditate
73%
Presiune
758.31 mmHg
|
Chiril, Romania | 15°C cer acoperit de nori | |
Vant
2 m/s, SSV
Umiditate
73%
Presiune
758.31 mmHg
|
Evaluare traseu
Rezumat / descriere scurtă
Indicativ drum: DJ175A / 175B
Ruta: Chiril (Valea Bistritei) – Pojorata
Cai de acces: De pe DN17B, sector Roseni – Vatra Dornei, in Chiril, se intra pe DJ175A. Atentie, exista un indicator dar scrisul e destul de sters. De pe DN17 sector Campulung Moldovenesc – Vatra Dornei, la Pojorata se intra pe drumul judetean 175B carte Cabana Rarau.
Distanta: 40km
Durata : 50min
Bună ziua! Vă rog tare mult să-mi spuneți, dacă se poate, care este starea șoselei Transrarău, întrucât aș vrea să fac mâine un traseu montan către Giumalău și nu știu dacă putem ajunge cu mașina. Ultima dată când am încercat să urcăm pe șosea nu era dat cu niciun fel de material antiderapant și nu am putut urca, având o mașină mai pretențioasă la zăpadă și gheață, mai ales în urcuș.