februarie 21, 2024

[TRASEU DE O ZI ] Tură lejeră Trans-Cislău, Măgura, Hales, Sărata-Monteoru[281Km/5h]

O sugestie de tură moto scurtă pe asfalt pe care poți să o faci într-o zi de weekend sau chiar într-o zi după serviciu (mai ales dacă locuiești în apropiere), pe unele dintre cele mai frumoase drumuri dintre Ploiești și Buzău:

   1. Trans-Cislău” este unul dintre cele mai noi drumuri adaugate la noi pe site, asfaltat la final de 2021 și care se prezintă în condiții optime de mers cu motocicleta, asta mai ales în zona de interes de aproximativ 12Km de viraje între Buda Crăciunești și Cislău
   2. Secțiunea Măgura-Hales cu trecere pe la Mănăstirea Ciolanu și tabăra de sculptură din zonă este un drum clasic, aș putea să zic pentru motociclistii din Buzău, oferind aproximativ 15km de viraje prin pădure pe un carosabil destul de bun, însă trebuie avută puțină grijă pentru că de obicei primăvară este mult nisip pe aici. Mai trebuie avut grijă în zone de intersecție cu drumuri forestiere pe care o să le gășiți cu noroi uscat cel mai probabil dacă veniți aici după o perioadă de ploi. În plus zona este foarte populară in weekend pentru iubitorii de natură si mai ales de grătare, așa că trebuie mers cu grijă.
   3. Hales- Sărată-Monteoru este din nou un segment de drum foarte virajat și potrivit pentru o plimbare moto, însă aici trebuie să reduceți un pic ritmul pentru că drumul este mai îngust și de foarte multe ori există vegetație care pătrunde pe carosabil făcând drumul și mai îngust. În plus, sunt anumite locuri unde există îngustări la o singură bandă și de aceea vă recomand să nu forțați, ci doar să vă bucurați de plimbare, lăsând loc de siguranță în cazul apariției unei situații nepravazute după vreo curbă. Un alt motiv pentru care nu trebuie să forțați este faptul că drumul este preferat de amatorii de ciclism din zonă, in weekend intalnid destul de multi pe aici.

  P.S. Se mai poate integra in aceasta un segment pitoresc de pe „drumul vinului”, venind de la Mizil prin Tohani spre Lapos, insa acum (Mai 2023), sectiunea de drum dintre Jugureni si Lapos se reabiliteaza, intreg carosabilul fiind racait, existand chiar si undele locuri unde nu este asfalt deloc…Merita de tinut minte aceasta bucata de drum si integrata ulterior, dupa re-asfaltare.

feb 21, 2024 - Mi
Cislău, RO
nori împrăștiați
6°C nori împrăștiați
Vant 1 m/s, NV
Umiditate 82%
Presiune 767.32 mmHg
mie02/21 joi02/22 vin02/23 sam02/24 dum02/25
cer acoperit de nori
9/6°C
câțiva nori
10/7°C
cer acoperit de nori
13/8°C
cer acoperit de nori
14/10°C
ploaie ușoară
12/11°C
 • Calitatea asfaltului
 • Peisaje
 • Trafic
 • Dificultate ( 1 - dificil / 5 - usor )
 • Fun factor
3.4

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!