decembrie 2, 2023

Traseu off-road: munții Baiului

Am ajuns aici cu ocazia testării a 3 motociclete japoneze capabile și de drumuri off-road: Honda Africa Twin 1100 , Yamaha Tenere 700 și Suzuki V-Strom 1050XT.
În primul rand drumul impresionează prin frumusețea priveliștilor. Este un drum pe care l-aș face în tihnă, poate cu opriri mai dese pentru a admira și mai mult peisajele. De multe ori mi s-a întâmplat să fiu furat de peisaje și să nu mai fiu atent la drum, ceea ce este destul de periculos. Nu este un drum chiar ușor, mai ales daca plouă sau dacă a plouat puternic cu câteva zile înainte așa cum s-a întâmplat când am fost noi. În acest caz există riscul să întâlniți multe zone cu noroi, unde niste cauciucuri cramponate vă sunt foarte de folos. Drumul în sine cuprinde segmente de pământ bătătorit amestecat cu piatră, segemente doar de piatră, destul de alunecoasă, cât și segemente de drum forestier cu pietriș mărunt, plus câteva segemente cu șanțuri și șleauri. Vă recomand dacă veniți pentru prima oară aici să nu vă aventurați singuri și să veniți cu cineva care ori a mai fost și știe drumul, ori cineva care are experiență în off-road și vă poate ajuta. De asemenea sunt câteva urcări mai abrupte pe piatră care necesita un pic de tehnică.

Pentru a ajunge aici puteti veni fie pe valea Prahovei si la Comarnic sa o luati spre Secaria, fie pe valea Doftanei si la fel in mijlocul satului Secaria sa intrebati un localnic pe unde ajungeti pe munte sau spre muntii Baiului/saua Baiului. Prima urcare din sat poate sa fie un pic descurajanta daca a plouat, este un amestec de piatra cu noroi foarte alunecos. Desigur traseul se poate face si in sens invers din Poiana Tapului spre Secaria, doar ca acele urcari de care va spuneam ca sunt un pic mai dificile vor deveni niste coborari mai abrupte.

Pe lângă motocicletele de enduro care mănâncă pe pâine traseul acesta, personal cred că motocicletele dual sport sau adventure touring de capacitate mai mică, mai ușoare, până pe la 7-800cc sunt mai potrivite pentru acest drum. Desigur, faptul că noi am urcat inclusiv cu un Suzuki V-Strom de 250Kg arata că se poate și așa, însă efortul este mult mai mare. Ca referință pentru efort.

dec 2, 2023 - Sb
Secăria, RO
cer acoperit de nori
7°C cer acoperit de nori
Vant 3 m/s, W
Umiditate 54%
Presiune 751.56 mmHg
sam12/02 dum12/03 lun12/04 mar12/05 mie12/06
cer fragmentat
13/10°C
cer acoperit de nori
7/-2°C
ninsoare ușoară
-2/-4°C
cer acoperit de nori
-1/-0°C
ninsoare și ploaie
1/0°C

Mai multe idei pentru plimbari moto gasiti pe canalul nostru de youtube: Motoroute Ro unde vă invităm să vă abonați si să porniți notificările pentru a fi la curent cu ultimele postări.

Evaluare traseu
  • Peisaje
  • Dificultate ( 1 - dificil / 5 - usor )
  • Fun factor
4

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!