decembrie 11, 2023

[TRASEU OFF-ROAD] Pe Argeș în jos, pe un mal frumos… „Garbage Baja 500”

Traseul se întinde pe aproximativ 15Km, pe malul stâng al răului Argeș, între localitățile Cornetu și 1 Decembrie și este un drum de țară de pământ combinat cu nisip și macadam foarte bun pentru cei ce vor să se dezmorțească un pic, să flexeseze genunchii și să pună suspensiile motocicletei la treabă. Mai multe informații despre traseu vedeți în clipul următor (*informațiile sunt la sfârșitul clipului)


Pentru mine, partea cea mai interesantă a acestei incursiuni pe malul Argeșului, a fost să descopăr ruinele portului București și ulterior să aflu că idee unui canal „București-Dunăre” nu i-a venit prima oară lui Ceaușescu, așa cum crede sau își aduce aminte majoritatea.
In 1929, Parlamentul României a adoptat o lege care prevedea construirea unui canal care să transforme Bucureștiul în port la Dunăre. Recesiunea economică din anii ’30 a dus la abandonarea proiectului. După inaugurarea în 1984 a canalului Dunăre-Marea Neagră, s-au început lucrările la acest nou canal. După 1989, proiectul a fost din nou abandonat. În 1994, canalul a intrat, în mod oficial, în conservare.În luna noiembrie 2008, canalul a trecut din administrarea Ministerului Mediului (Administrația Apele Române) în administrarea Ministerului Transporturilor (Administrația Canalelor Navigabile), cu scopul de a se relua lucrările de construcție.
In 2012, România a depus proiectul la Strategia Europeană pentru Regiunea Dunării, pentru reluarea lucrărilor, a căror finanțare necesită circa 800 milioane de euro.[7] Prin relansarea lucrărilor se are în vedere atât transportul de mărfuri în ambele sensuri, cât și transformarea portului București într-un terminal de containere.
sursa:Wikipedia.


Așa cum ziceam și în clip, partea neplăcută a acestui traseu este cantitatea foarte mare de gunoaie pe care le întâlnești din loc în loc…de aici și numirea noastră ironică „Garbage Baja 500”.

De-a lungul traseului sunt mai multe poduri peste Argeș, unele luate de apă, altele funcționale, care pot fi folosite pentru a varia traseul si a explora și malul drept al Argeșului. De asemenea dacă vreți ca tură să fie mai lungă puteți să legați acest traseu cu [TRASEU]Mica aventură on-off/road la 20km de București [140km/2h30]

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!