decembrie 3, 2023

[TRASEU OFF-ROAD] Valea Doftanei – Săcele Off-road

Dacă ați fost vreodată pe Valea Doftanei și v-ați întrebat unde ajungeți dacă nu faceți stânga la Teșila spre Comarnic, ci o țineți drept până se termină asfaltul…aflați că în final, după aproximatv de 30Km de drum forestier veți ajunge la Săcele pe DN1A.
Am fost să inspectăm zona cu niște motociclete adventure touring și ne-a plăcut ce am găsit, fiind un parcurs ideal pentru acest gen de motociclete. Practic putem spune că acest traseu combinat cu Valea Doftanei, este o rută alternativă la DN1 și DN1A între Brașov și Câmpina, în cazul în care nu vă grăbiți și vreți să mergeți prin zone mai izolate și pitorești.
Venind dinspre Valea Doftanei, după Trăisteni asfaltul se transformă într-un drum de macadam inițial. Pe parcurs ce drumul începe să urce, suprafața se schimbă într-un drum de pământ amestecat cu pietre. Există o porțiune mai dificilă cu niște serpentine în urcare unde trebuie să aveți grijă, fiind un drum utilizat și de utilaje forestiere și de mașini, pot exista șleauri adânci.
Înălțimea maximă la care ajunge traseul este de 1298m în dreptul Pasului Predelus. (Pasul Predeluș (Munții Baiului), este o trecătoare situată în Carpaților Orientali la altitudinea de 1298 m, la limita dintre Munții Gârbova și Munții Grohotiș și, care face legătura dintre Depresiunea Brașovului și sudul României prin valea Doftanei Prahovene.sursa Wikipedia)


Traseul nu este foarte dificil, însă poate deveni dacă plouă sau a plouat recent. Dacă sunteți începător în mersul off-road va recomandăm să nu va aventurați singur totuși și să mergeți măcar în echipa cu un prieten mai experimentat.
Motocicletele cu care poate fi parcurs acest traseu sunt cele adventure touring de la cea mai mica clasa, chiar și o motocicletă de capacitate mică cum este BMW-ul G310GS, pe care l-am avut cu noi în această tură, poate parcurge traseul fără probleme asa cum ne-a demonstrat . Celelalte motociclete cu care am fost pe acest traseu au fost : Yamaha Tenere 700, BMW F850GS Adventure, Moto Guzzi V85TT Centernario, KTM 890 Adventure și Honda Africa Twin 1100.

Track-ul .KMZ ce poate fi încărcat pe un GPS sau telefon îl găsiți aici : Harta Săcele Off-road
După parcurgerea traseului vă puteți întoarce fie pe DN1 pe Valea Prahovei, fie pe DN1A (Cheia). Dacă alegeți să vă întoarceți pe Cheia, puteți lega mai departe și o altă secțiune off-road foarte pitoreaca : Tabla Butii. Si tot in apropiere, de la Secaria, puteti lega traseul din muntii Baiului.

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!