iunie 22, 2024

[TRASEU|VIDEO]Off-road ușor : „Comorile” de lângă Urlați

dealul Tigoarea de langa Naieni

Traseul acesta l-am descoperit când am plecat la drum cu Yamaha Tenere 700 Rally Edition. Îmi propusesem să văd cum este să călătorești cu această motocicletă timp de mai multe zile, pe diverse tipuri de drum și de vreme ( a două parte nu țineam morțiș…însă 3 din 5 zile m-a plouat în continuu). Planul era ca din București să merg la Ploiești pe DN1, după care să perii toată zona de dealuri dintre Ploiești – Urlați – Buzău, după care să urc spre Brașov pe TransCislauSiriu, unde să mai fac niște ieșiri în zona Holbav-Zărnești-Peștera…
Așadar în prima zi m-am îndreptat către Ploiești și după ce am ieșit din șoseaua de centură spre Bucov m-am urcat pe dealuri din dreptul localității Bighilin.
Traseul făcut de mine, urmărea câteva puncte de interes (stația de rachete antigrindină de lângă Vârfurile, Crucea de pe Dealul Arionesti, un bazin abandonat marcat pe google maps cu „La bazin”, Monumentul unde a fost descoperit tezaurul „Cloșca cu puii de aur”, Chilia lui Ambrozie, Biserica dintr-o piatră, Mormintele tracice și Tabăra de Sculptură de la Naieni și mai urmarea și un track GPX primit de la Carpathian 2Wheels Guide, care promitea să mă ducă prin niște locuri nemarcate pe Google Maps.
Tocmai din această cauză, pentru că e vorba de munca depusă de echipa celor de la Carpathian 2 Wheels Guide ca sa cartografieze astfel de locuri nemarcate, de data aceasta nu o să prezint traseul exact care ar include și acel track care se găsește în ghidul România Off-Road, dar mai jos pe hartă veți găși orientativ cam care a fost parcursul, iar ca suport puteți vedea în clipul de mai jos pe unde s-a desfășurat plimbarea mea. Însă eu vă recomand să achiziționați ghidul prin aplicatie de telefon și nu veți fi dezamăgiti. Mie mi-a plăcut foarte mult pe unde m-a dus acest track și ce mi-a plăcut cel mai mult este că pe track sunt marcate și zone mai dificile, așa că știi la ce să te aștepți.


iun 22, 2024 - Sb
Urlaţi, RO
cer senin
23°C cer senin
Vant 3 m/s, ENE
Umiditate 74%
Presiune 762.07 mmHg
sam06/22 dum06/23 lun06/24 mar06/25 mie06/26
cer senin
32/23°C
cer acoperit de nori
32/25°C
ploaie moderată
32/21°C
ploaie moderată
29/26°C
ploaie ușoară
26/25°C

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!