iunie 23, 2024

[Video] Minutul de dirt-track

Fiind brăilean am avut noroc să mă nasc cu mirosul de metanol ars în „curtea blocului”. Stăteam destul de aproape de stadion, încât auzeam dacă sunt curse sau antrenamente.Cine a fost vreodată la cursele de dirt-track știu că motoarele astea fac o gălăgie…poți să ți pui și mama lui Akrapovic pe o motocicletă de stradă că nu seamănă… de fapt la un momentdat consiliul local a interzis cursele pe stadion din cauza zgomotului, dar asta e o altă poveste…

Dacă în anii ’80 și ’90 era greu să găsești un loc pe stadion, în prezent dirt-trackul de la noi a intrat în moarte clinică. O mâna de pasionați: foști participanți,alergători actuali și fani ai acestui sport, se încăpățânează să țină în viață un campionat național care s-a restrâns la cateva etape ce au loc de obicei la Brăila.

În încercarea noastră de a reînvia pasiunea de altă dată și de a readuce anii de glorie, am creat o serie de materiale scurte pentru a prezența câteva aspecte din această ramură sportivă extrem de spectaculoasă, mai ales pentru cei ce nu sunt familiari cu acest sport si nu stiu foarte multe despre el.

Dacă vi se pare interesant și vreți să vedeți pe viu astfel de curse, fiți cu ochii pe pagina noastră de facebook, unde vom anunță când au loc etapele din campionatul național.

Minutul de dirt-track episodul 1: Ce este dirt-track-ul ?

Minutul de dirt-track episodul 2: Ce este special la o motocicletă de dirt-track ?

Minutul de dirt-track episodul 3: Cum se vede o tură pe ovalul de zgura de la ghidonul motocicletei

Minutul de dirt-track episodul 4: Cum se pregătește o motocicletă de dirt-track.

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!