februarie 21, 2024

[Video] O zi de antrenament la dirt-track

Despre speedway sau dirt-track,cum este cunoscut la noi, am mai scris și o să o mai fac. Fiind născut la Brăila am avut ocazia să cunosc acest sport în anii de glorie. Îmi aduc aminte când eram mic, mergeam la curse cu taică-miu și de cele mai multe ori stadionul era plin de nu găseai un scaun liber.
De ce venea lumea atunci? Venea să vadă spectacol, pentru că asta este o cursă de dirt-track. 4 rideri pe niște motociclete fără frâne și fără cutie de viteză, capabile să prindă 100km/h în mai puțin de 3 secunde, aleargă pe un oval de zgură.
E greu de imaginat acum, însă cine a prins zilele acelea știe despre ce vorbesc, și cum fugeau oamenii prin parc spre stadion să prindă startul etapei.
Deși nu mai trăiesc în Brăila de aproape 15 ani, încerc o dată pe an să ajung la o cursă de dirt-track, aici fiind singurul loc din țară unde mai au loc astfel de curse. De obicei aleg să vin la etapă de cupă Macec, care strânge la start piloți din mai multe țări și aduce un pic aminte de gloria de altă dată.
Am avut ocazia să petrec o zi cu Gabriel Comănescu de la CSM Brăila , să văd cum se pregătește pentru noul sezon și am zis să vă arăt și vouă un pic din interiorul acestui sport extrem de spectaculos pe două roți. Dacă vreți să aflați mai multe informații despre acest sport, pe canalul nostru de youtube există o întreagă secțiune , intitulată „Minutul de dirt-track„.

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!