septembrie 25, 2023

#motoTurism – Destinații de vacanță : Turul insulei Lefkada cu motocicleta [Video]

Insula Lefkada, are o suprafață de 336 kmp, însă reușește să comprime peisaje de neuitat. Aflându-se în vestul Greciei la o distanță foarte mică de Grecia continentală,accesul este unul dintre cele mai facile întrucât Lefkada este legată de continent printr-un pod plutitor.

Puteți să ajungeți aici pe mai multe trasee, în funcție de unde veniți și cât de repede vreți să ajungeți. Din România ruta cea mai rapidă este Sofia,BG- Serres,GR-Salonic-Perveza-Lefkada. Din București sunt aproximativ 1000Km pe care îi puteți face cam în 12 ore. Dacă mergeți cu motocicleta, vă sugerez o o cazare intermediară în zona Salonic.

Insula este împădurită pe majoritatea suprafeței cu păduri de conifere (mai ales pini), iar drumurile din centrul insulei, virajate și înguste, îți lasă impresia că ești mai mult la munte decât la mare.

Vremea este de obicei călduroasă, cu temperaturi peste 30 de grade în timpul verii, vara începe prin Mai și ține până în Octombrie. Cam după 15 Septembrie încep să se închidă hotelurile și atmosfera devine mai plictisitoare.

Plajele sunt senzaționale, coasta vestică fiind mai bogată în plaje deosebite. De aceea vă recomand când căutați cazare să vă uitați pe această parte a insulei. Până acum am stat de fiecare dată în Tsoukalades,care este un sătuc mic cu câteva restaurante, însă marele avantaj este apropierea de orașul Lefkada,la aproximativ 10min cu mașina,cât și de plajele de pe coasta vestică, cea mai apropiată plajă este Pefkoulia tot la 10min. Există și o plajă în Tsoukalades însă accesul este destul de dificil și comparativ cu restul plajelor aș zice că nu merită. Ce merită în schimb este să luați o cafea de la micuțul cafe bar de pe stradă principală, Bee Coffee.N-aveti cum sa-l ratati, dimineața este coadă de mașini, toți cei care se duc spre plajele de pe coasta de vest opresc aici.


Booking.com

Noi am fost de două ori până acum aici, de ambele dați cu mașina. Vorbind toată ziua numai despre motociclete avem un pact ca în vacanțele cu familia să mergem fără motociclete, însă avem dreptul la o zi în care să ne facem de cap și să închiriem scutere sau motociclete. În 2017 am ales scutere și împreună cu drumurile virajate de pe insula sau dovedit prea „periculoase”, am avut un mic accident.

Anul trecut am închiriat o Yamaha XT660 cu care am făcut turul insulei și a meritat din plin. Mai jos puteți vedea cum a fost ziua mea pe insulă.

Pe scurt : Închiriatul motocicletei m-a costat 30EUR pentru o zi. Am luat-o din orașul Lefkada de la I love Santas. Tot la același preț puteai să închiriezi un Suzuki V-Strom 650 sau Aprilia Pegasso.Ce-i drept eu când am fost, eram cam extra sezon, începutul lui Septembrie, s-ar putea în August prețul să fie un pic mai mare.
Un plin mi-a ajuns pentru întreagă insulă, cred că m-a costat până în 20eur benzină.
Am parcurs aproximativ 160km făcând înconjurul insulei dar și mergând prin mijlocul ei pe niște drumuri de munte foarte spectaculoase.


Câteva dintre lucrurile pe care le-am vizitat și vi le recomand și vouă sunt :
– Baza militară NATO abandonată de lângă mănăstirea Ilias
– Mănăstirea Ilias
– Farul Doukato de la capul Lefkas
– Cascadă Nidri, de lângă localitatea cu același nume (deși nu este ceva foarte foarte impresionant)
– un popas să mâncati la restaurantul Rachi sau să beți o cafea la barul de lângă, Fly Me
– Drumul de coasta neasfaltat de la Vasiliki până la capul Lefkas

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!