mai 15, 2024

[Video]Test : Supermoto SWM SM 500R – „the Speedy Wheelie Machine”

SWM SM500R

SWM este o marcă italiană a căror origini le găsim la începutul anilor ’70. În aceea perioada, în cursele de enduro, motociclete italiene în patru timpi au început să piardă teren în față motoarelor străine în 2 timpi, mult mai puternice. Pentru a face față acestei provocări, doi motocicliști și prieteni cu aceeași pasiune pentru off-road au decis să își construiască propria motocicletă. Cei doi prieteni erau Piero Sironi și Fausto Vergani, înființând SWM (SV.VM – Sironi Vergani Vimercate Milano), ulterior numele mărcii a fost asociat cu sintagma Speedy Working Motors, însă noi credem că li se potrivește mai bine porecla „Speedy Wheelie Machine”. Mai multe despre firma SWM găsiți aici:[motoIstorie] SWM: care este legătură dintre micul producător italian, Harley Davidson și Husqvarna ?

Până acum am avut ocazia să luăm contact cu gama de off-road a celor de la SWM, participând la 4V Rally Raid cu un RS300R, iar la RoadbookAdventure Challenge atât cu RS-ul 300R, cât și cu RS500R, de fiecare dată fiind plăcut impresionați. Ce remarci prima oară atât la RS500R cât și SM500R este motorul monocilindru, de 500cc, similar cu cel întâlnit pe motocicletele Husqvarna de generație mai vehce. Apoi vei remarca dotările de calitate cum sunt furcile și amortizoarele reglabile Kayaba, mansoane Dominio, ABS cu posibilitate de decuplare pe roată spate și frânele Brembo cu etrier radial.

Date tehnice
Capacitate 500cc
Motor monocilindru, 4-timpi, 4-valve, racit cu lichid
Putere: 27cp(soft) / 51cp(racing) *motocicletele vin din fabrica cu harta de putere soft, ulterior putand fi delimitate
Alezaj 97 x 67.8 mm
Starter Electric
Suspensie fata „Kayaba” telescopic hydraulic upside down with regulation, compression and rebound suppression.
Suspensie spate „KAYABA”. progressive type „soft damp” with a single hydraulic shock absorber, spring preload adjustment, compression and rebound damping regulation. stroke = 290 mm.
Frana fata Brembo ø 320mm, disc de 5mm
Frana spate Brembo ø 240mm
ABS, decuplabil pe spate
Greutate 133kg
Inaltime sa 920 mm
Ampatament 1480mm
Rezervor 7.2L
Preț în România: €7.600
Importator oficial EstBike Constanta.

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!