septembrie 25, 2023

YAMAHA XSR700 „The Slider” by Jigsaw Customs

Anul acesta, când am fost în Grecia, am făcut o scurtă vizită dealerului Yamaha Motodikito din Atena. Ce nu știam eu înainte să ajung acolo, e că această locație servește și ca un mic muzeu pentru zona de sud-est a Europei, pentru motocicletele Yamaha mai deosebite care sunt expuse la diverse evenimente. Așa că pe lângă motocicletele din gama actuală vei găsi fie motociclete Yamaha ediție limitată care nu se mai fabrică, fie modele custom ce au fost făcute la comanda celor de la Yamaha pentru a fi expuse.

 


De cum am intrat în showroom, mi-a atras atenția o motocicletă despre care citisem acum câțiva ani cu ocazia Yamaha Yard Built. Este vorba despre o motocicletă XSR700 modificată de către Jigsaw Customs, un atelier moto din apropierea Atenei al cărui proprietar este Petros Chatzirodelis. Petros a crescut în atelierul de reparații al tatălui său, de mic fiind înconjurat de motociclete, deoarece tatăl său pregătea motociclete pentru cursele de drag. Petros a studiat pentru a deveni mecanic și mai târziu a preluat atelierul de reparații al familiei păstrând pasiunea pentru modificarea și restaurare motocicletelor.

 


Conceptul are la bază aspectul motocicletelor de flat track american din anii ’70 , având în minte mai exact modelele XS650 și TZ750, scopul final fiind o motocicletă minimalistă, cât mai ușoară și mai distractivă.
Motocicleta a fost complet dezbrăcată, renunțându-se la caroseria standard, lumini, aripi, roți, bord și eșapament, toate acestea fiind înlocuite de altele custom. Inclusiv sistemul ABS a fost dat jos de pe motocicletă.
Roțile au fost schimbate cu unele de 19″ modificate, luate de pe un Tenere 1200 la bază, au fost adăugate cauciucuri speciale de flat track Dunlop DT3, filtru de aer DNA, pinionul anterior schimbat cu unul cu 14 dinți.
La nivel de design a fost creată o carenă din fibră de sticlă dintr-o singură bucată ce include și rezervorul, masca față a fost complet modificată, la fel și stopul de pe codiță.

 


Motocicleta a fost prima oară prezentată la Wheels & Waves 2017 în Franța, unde chiar legeneda MotoGP Randy Mamola a fost impresionat de cât de distractivă este. În prezent o puteți găși la reprezentanța Yamaha – Motodiktio din Atena (adresa: Leof. Mesogeion 397, Ag. Paraskevi 153 43, Atena) . Dacă ajungeți prin zonă, merită să le faceți o vizită, pe lângă faptul că au un număr impresionant de modele expuse, au si un stoc foarte mare de echipamente Alpinestars, Shark… iar oamenii sunt foarte relaxați, disponibili să vă răspundă la orice întrebare legată de lumea moto.

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!