septembrie 23, 2023

[Evenimente] Viitorul arată bine: 3 români prezenți la YZ bLU cRU Cup SuperFinale 2019

100 dintre cei mai buni și promițători rideri ce aleargă în campionatele nationale pe motociclete Yamaha YZ 125cc, 85cc sau 65cc , venind din 23 de țări, s-au întâlnit în acest weekend la YZ bLU cRU FIM Europe Cup SuperFinale ce a avut loc în cadrul Monster Energy FIM Motocross of Nations la Assen, Olanda.
YZ bLU cRU FIM Europe Cup SuperFinale dă o șansă tinerilor rideri talentați de a face un pas spre o carieră internațională în motocross. Este conceput să fie o punte între competițiile naționale și internaționale, oferindu-le șansa copiilor să concureze alături de eroii lor, evenimentul fiind integrat în cea mai urmărită cursa a sezonului Monster Energy FIM Motocross of Nations.

Pentru prima oară, YZ bLU cRU FIM Europe Cup a fost împărțită în 3 clase : YZ125, YZ85 și YZ65. La cea de-a 4-a ediție a clasei de 125cc au fost 34 de participanți, în vreme ce la ediția inaugurală a claselor 85cc și 65cc, au fost 37 de rideri, respectiv 29. Printre ei au fost și 3 români de la Top Cross TCS : Zoltan Ordog și Mario Popovici la clasa 85cc și Ioan Chiujdea la 65cc.

Fiecare SuperFinala a avut două sesiuni de antrenament și o cursă. Câștigătorii de la fiecare clasa, împreună cu alți doi rideri promițători care vor primi wildcard-uri , vor participa într-un stagiu unic de pregătire Yamaha bLU cRU Masterclass, sub atenta supervizare a ambasadorilor bLU cRU: Jeremy Seewer, Arnaud Tonus și Gautier Paulin. Ulterior câștigătorul de la 125cc va primi un loc în echipa MJC Yamaha EMX125, iar încă doi dintre riderii de la clasele mai mici vor primi asistență de la Yamaha Motor Europe pe durata sezonului următor.

Cei trei sportivi de la Top Cross TCS, antrenați de multiplul campion național și est-european, Adrian Răduță, au participat sâmbătă la cursele finale de la 85cc și 65cc. La clasa 85cc cel mai bine clasat român a fost Ordog Istvan, terminând cursa pe locul al 7-lea, iar Mario Popescu a terminat cursa pe locul al 9-lea. La clasa 65cc, Ioan Chiujdea s-a clasat pe locul 32.

Putem să fim optimiști în ceea ce privește viitorul motocrossului românesc și pentru asta trebuie să le mulțumim celor implicați: familiilor care îi susțin, colectivului de la Top Cross TCS cât și Yamaha Motor prin importatorul oficial în Romania, Motodynamics. Se vede că sunt pe drumul cel bun și munca depusă începe să-și vadă roadele.

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!