aprilie 21, 2024

motoȘtiri: Yamaha sărbătorește 25 de ani de la apariția emblematicului R1 cu o ediție limitată R1 GYTR® PRO 25th Anniversary edition

Pentru a marca aniversarea de 25 de ani de la lansarea emblematicului model R1, Yamaha Motor Europe, prin intermediul rețelei saleGYTR PRO Shop, va oferi clienților ocazia unică de a experimenta performanțele câștigătoare de campionat mondial, grație unei gamede piese de performanță Genuine Yamaha Technology Racing (GYTR®) PRO dezvoltate alături de programele pentru curse YamahaWorld Superbike și Endurance World Championship.
Proiectată de aceeași ingineri din cadrul Yamaha Motor Research & Development Europe (YMRE) responsabili pentru dezvoltareamotocicletei R1 WorldSBK, câștigătoare a Campionatului mondial, gama de piese de performanță GYTR PRO pune la dispoziția cliențilorYamaha, în premieră, performanța WorldSBK.

Gama de piese de performanță GYTR PRO pentru R1 include un cadru inferior din carbon, ușor și extrem de solid,care a fost proiectat să găzduiască atât un rezervor de combustibil modificat, cu un centru de greutate mai jos, cât și ECU MagnetiMarelli. Furca față Öhlins FGR și amortizorul spate TTX, cu dispozitiv de reglare pneumatic pentru preîncărcarea arcului, oferă o manevrabilitate mai predictibilă și același nivel de reglare a suspensiei disponibil pentru motocicletele de curse profesionale Yamaha. Un braț oscilant suspendat, dezvoltat special pentru programul de curse Yamaha WorldSBK, îmbunătățește unghiul de înclinare maxim și aderența spate, în timp ce componentele sistemului de frânare Brembo, pentru față și spate, asigură puterea supremă de oprire. Caroseria din fibră de carbon este extrem de solidă, ușoară și a fost proiectată împreună cu parbrizul pentru a oferi o performanță aerodinamică optimă.

Disponibil, de asemenea, este un modul de sisteme electronice GYTR PRO (GPES), un pachet de ultimă generație pentru controlul motorului și achiziția datelor dezvoltat de YMRE în cadrul Campionatului Mondial de Anduranță FIM și al WorldSBK. GPES este dotat cu cele mai actualizate sisteme de asistență electronică pentru pilot, precum sistemul de împiedicare a ridicării roții din față (anti-wheelie),controlul demarajului, gestionarea frânei de motor, alimentarea ajustabilă și controlul tracțiunii, și este furnizat cu o setare de bază gata de utilizare, care asigură un punct de plecare excelent pentru reglajul fin pe pistă.

Crearea unei astfel de game de piese de performanță unice a necesitat ani de dezvoltare la cel mai înalt nivel, cu piloții Yamaha WorldSBK Toprak Razgatlıoğlu și Andrea Locatelli, alături de pilotul de teste Niccolò Canepa, toți jucând roluri importante în cadrul procesului de dezvoltare. În mod firesc, Valentino Rossi, ambasadorul Yamaha și de nouă ori campion mondial, a primit o motocicletă R1 echipată cu o selecție de piese de performanță GYTR PRO în timpul prezentării conceptului GYTR PRO la EICMA.

Pentru a sărbători cea de-a 25-a aniversare a modelului R1, Yamaha Motor Europe a pregătit o selecție exclusivistă de 25 de motociclete R1 care vor fi asamblate manual pornind de la șasiu și vor fi dotate cu întreaga gamă de piese de performanță GYTR PRO. Modelul R1GYTR PRO 25th Anniversary edition va fi asamblat exclusiv de tehnicieni experimentați din cadrul uneia dintre cele 25 de unități GYTRPRO Shop din Europa și va putea fi identificat imediat ca supremul vehicul de curse datorită schemei grafice comemorative speciale care împodobește caroseria din fibră de carbon dezvoltată pentru curse.

Modelul R1 GYTR PRO 25th Anniversary edition, care se mândrește cu specificații cât mai apropiate de cele ale motocicletelor de curse Yamaha pentru campionatul mondial, este disponibil numai pentru comandă online, clienții având, de asemenea, posibilitatea de aspecifi ca unitatea GYTR Pro Shop care va pregăti motocicleta la specificațiile exacte ale acestora.

Prețul anunțat pentru o astfel de bijuterie este de 159.000 € (incluzând și valoarea medie a TVA-ului în UE, de 21%)

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!