decembrie 1, 2023

motoȘtiri: 50 de ani de VictorYZone – Yamaha celebrează gama de competiție YZ

Gama Off Road Competition de la Yamaha sărbătorește 50 de ani de YZ
Încă din prima zi, Yamaha a așezat competiția în centrul operațiunilor sale. Iar, în urmă cu 50 de ani,Yamaha lansa primele sale modele de motocross din seria YZ, compania câștigând, în același an, primul său Campionat Mondial deMotocross cu Hakan Andersson, pe un model YZM250 de serie. A fost începutul unei noi ere pentru acest sport, iar, în ultima jumătatede secol, Yamaha s-a impus drept una dintre cele mai inovatoare și competitive mărci din clasele în 4 timpi și în 2 timpi.
Yamaha marchează acest moment semnifi cativ din istoria companiei cu un model YZ250F cu totul nou, creat cu ajutorul cunoașteriiimense câștigate în de o jumătate de secol de competiție în fi ecare categorie majoră de GP.


Pentru a comemora 50 de ani de succes de când primele modele Yamaha YZ au marcat, pe termen lung, lumea curselor de motocross,gama 2024 va include modelele exclusiviste YZ250F, YZ450F, YZ250 și YZ125 ale Ediției aniversare de 50
de ani. Dispunând de carenajalb de curse, scaune purpurii, roți negre și o grafi că în stil retro de culoare violet/roz, aceste motociclete ale Ediției Aniversare de 50
deani oferă fi ecărui pilot Yamaha șansa de a participa la această ocazie specială.
Culorile Ediției aniversare de 50
de ani sunt inspirate de designul îndrăzneț utilizat la modelele YZ250 și YZ125 la mijlocul anilor `90 – operioadă de tranziție pentru motocicletele de motocross Yamaha, care urmau să fi e lansate, la scurt timp, de primul model YZ în 4 timpi,în 1998, și de începutul unei noi ere de culori „Yamaha Blue” pentru modelele Off Road Competition ale companiei.
Lansarea noului model YZ250F consolidează gama de motociclete Yamaha Off Road Competition 2024 – cu o varietate diversifi cată demotociclete pentru tineret și copii, în 4 timpi, în 2 timpi, motocross, enduro – făcând-o mai puternică ca oricând.
Noua generație YZ250F: mai ușoară, mai agilă și mai avansată
YZ250F a dovedit, dincolo de orice îndoială, că este una dintre cele mai competitive motociclete motocross în 4 timpi de 250 cmc, laorice nivel. Cu un palmares distins de victorii în cursele din Motocross Grand Prix și US Supercross, precum și cu trei titluri mondialeconsecutive de producător MX2, această motocicletă este o câștigătoare înnăscută.
Pentru modelul anului 2024, Yamaha introduce noua generație a YZ250F, care dispune de un cadru nou-nouț bazat pe YZ450F, ocaroserie ultra-compactă, putere mărită la turații medii spre mari și funcționalități îmbunătățite de reglare cu noua aplicație PowerTuner. Păstrând punctele forte apreciate ale modelului existent, modelul YZ250F 2024 este proiectat să ofere o călătorie mai ușoară,mai lină și mai rapidă.
Cadru de aluminiu complet nou bazat pe YZ450F
Noua generație a modelului YZ250F este echipată cu un cadru din aluminiu complet nou, care și-a demonstrat calitățile pe cel mai recentYZ450F. Acest cadru nou este mai ușor, asigură o manevrare mai facilă și oferă un feedback mai bun, permițând pilotului să forțeze și săexploateze mai mult cuplul puternic la turații joase spre medii al modelului YZ250F.
Îmbunătățirea esențială a noului cadru ușor este repoziționarea ghidonului, acum cu 15 mm mai jos – o schimbare semnifi cativă, carecentralizează masa motocicletei, pentru agilitate sporită în manevrare și schimbări mai rapide de direcție. Noul ghidon este, deasemenea, mai subțire și mai ușor și contribuie la reducerea greutății noului YZ250F.
Versiune revizuită a triunghiului pilotului
Îmbunătățiri subtile, dar semnifi cative, sunt aduse ergonomiei YZ250F, cu modifi cări de detaliu aduse geometriei triunghiului pilotului.Noua șa mai plată este cu 5 mm mai înaltă, iar suporturile pentru picioare sunt montate cu 5 mm mai jos, oferind o creștere totală de10 mm pentru o poziție mai fl exibilă a piciorului. Poziția ghidonului a fost mutată mai aproape de pilot, iar alături de noua șa și pozițiilesuporturilor pentru picioare, aceasta oferă o ergonomie îmbunătățită și un control sporit, permițând pilotului să optimizeze agilitateacrescută a noului șasiu.
Setări optimizate ale suspensiei KYB:
Suspensia KYB este recunoscută, pe scară largă, ca fi ind una dintre cele mai bune din clasa sa, iar pentru 2024 i se adaugă furcile șicomponentele interne ale amortizorului spate ale modelului YZ250F de nouă generație, pentru a pune în valoare performanța optimă anoului cadru. Setările revizuite ale amortizării față și spate oferă o amortizare și o tracțiune îmbunătățite, iar noul sistem de amortizarereglabilă manual pe furcile față face mai rapidă și mai ușoară confi gurarea suspensiei.

Sistem nou, reglabil, de control al tracțiunii
Modelul YZ250F 2024 este echipat cu un nou sistem de control al tracțiunii, cu două niveluri de asistență și cu o funcție OFF (OPRIT).Operat de cea mai recentă aplicație Power Tuner, acest sistem este proiectat pentru a oferi pilotului un control sporit pe suprafețeumede sau alunecoase – iar prin prevenirea pierderii complete a tracțiunii de către motocicletă, permite pilotului să se concentrezedeplin pe pista din față.
Sistem de control al demarajului
YZ250F benefi ciază de un nou sistem de control al demarajului cu funcție de „limitare a turațiilor”, care oferă pilotului posibilitatea de aseta cu turație maximă demarare între 6.000 rpm și 11.000 rpm în trepte de câte 500 rpm. Acest sistem de control al demarajului oferăpilotului putere în linie dreaptă la accelerație maximă și posibilitatea de a se concentra pe deplin pe obținerea victoriei.
Când sistemul de control al demarajului recunoaște că pornirea a fost fi nalizată, funcția de Limitare a turațiilor se dezactiveazăautomat și, după comutarea în a 3-a
treaptă de viteză, sistemul de control al demarajului este dezactivat.

O nouă generație, simplifi cată, a aplicației Power Tuner
Aplicația Power Tuner de la Yamaha este una dintre cele mai importante dezvoltări din ultimii ani. Compania s-a numărat printre pionieriiîn reglarea wireless a motorului, iar sistemul de ultimă generație este proiectat pentru a fi și mai ușor de utilizat. Aplicația Power TunerYZ250F 2024 dispune acum de o opțiune de reglare rapidă, cu un ghidon care rulează de la „Lin” la „Agresiv”. Este cel mai ușor și maiintuitiv sistem utilizat vreodată pe motocicletă și este proiectat pentru reglaje extrem de rapide pe marginea pistei.
Iar cel mai recent Power Tuner păstrează matricea 4×4, care permite modifi cări detaliate de mapare proiectate pentru echipeleprofesionale care doresc să atingă performanța supremă – și există un nou comutator multifuncțional care permite pilotului modeluluiYZ250F să comute, în timpul unei sesiuni, între două mapări încărcate.

YZ450F: Cea mai ușoară, mai subțire și mai rapidă motocicletă 450 de la Yamaha
Modelul YZ450F a fost reproiectat complet pentru modelul anului 2023, iar rezultatele în curse ale motocicletei de ultimă generație audemonstrat imediat că acest model unic de 450 cmc în 4 timpi cu chiulasă inversată are performanțe ale motorului și șasiului cu carepoate concura și învinge piloții și mărcile de top din lume.
Tot în curse, motocicleta YZ450F a demonstrat consecvență, Jeremy Seewer și Maxime Ren ducându-și motocicletele Monster EnergyYamaha Factory spre victorii și podiumuri în clasamentele generale ale MXGP. Susținută de performanțele puternice ale lui GlennColdenhoff , echipa Monster Energy Yamaha Factory se afl ă în cursa pentru Titlul producătorului în cadrul MXGP 2023. Iar în SUA,recordul de victorii al lui Eli Tomac pe a sa Monster Energy Yamaha Star Racing YZ450F a fost întrerupt doar de un accident nefericit,după ce acesta a dominat în serii.
Modelul 2024 continuă cu actualizări ale elementelor grafi ce și se alătură Ediției aniversare exclusiviste de 50
de ani a YZ450F.Dispunând de culori istorice pentru a comemora 50 de ani de existență a modelului YZ, acest model exclusivist este dotat cu o caroseriede culoare Fresh White cu șa violet, precum și de o grafi că de culoare violet/roz inspirată din modelele din anii ’90 și de roți negre.

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!