septembrie 25, 2023

motoȘtiri: Yamaha sărbătorește 40 de ani de Ténéré

Yamaha este mândră să sărbătorească aniversarea de 40 de ani a emblematicului Ténéré. De la debutul său din 1983, cu modelulXT600Z, Ténéré a captivat inimile și mințile entuziaștilor aventurii din întreaga lume, iar acest moment important are nevoie de ocomemorare grandioasă
În ultimele patru decenii, Yamaha Ténéré și-a lăsat defi nit moștenirea ca simbol al spiritului de aventură, al explorării și al tenacității. Dela cucerirea terenurilor înșelătoare ale Raliului Paris-Dakar la inspirația adusă piloților în a redefi ni limitele posibilului, Ténéré a devenit oadevărată legendă în lumea motociclismului.
În deceniile trecute de la dubla victorie istorică a lui Cyril Neveu în raliurile Paris-Dakar din 1979-80 pe modelul XT500, echipa Yamaha areușit să obțină unele rezultate incredibile în raliuri. Figuri iconice pentru Ténéré, cum ar fi Jean-Claude Olivier, Serge Bacou și StéphanePeterhansel, numit și „Monsieur Dakar”, al cărui record de șase victorii Yamaha, începute în 1991, a rămas neîntrecut până în ziua deastăzi, și-au purtat motocicletele pe unele dintre cele mai solicitante terenuri din lume. De curând, Nick Sanders, legendarul aventurier șiambasador Yamaha, și-a încheiat cea mai recentă călătorie în jurul lumii cu noul său Ténéré 700, în timp ce piloții de uzină Pol Tarrés șiAlessandro Botturi continuă să facă istorie în cursele de raliu pe motocicletele lor Ténéré 700 World Raid cu dotări GYTR.
Pentru a sărbători această călătorie remarcabilă și acești piloți legendari împreună cu comunitatea Ténéré, Yamaha a pornit într-un tureuropean pentru aniversarea celor 40
de ani. Va fi prezentată o colecție de modele de serie Ténéré istorice (1983-2010), precum și demodele clasice Dakar originale, care va permite entuziaștilor să asiste în direct la evoluția acestei motociclete de aventură emblematice.
Pe lângă gama completă a celor mai recente modele Ténéré, pe care participanții la eveniment le vor putea încerca, turul pentruaniversarea celor 40
de ani va include și lansarea publică a noului Ténéré 700 World Rally. Prezentat în culorile de curse de mare efect,inspirate de modelul YZE 850, care l-a purtat pe Peterhansel spre victorie în 1993, Ténéré 700 World Rally este o fuziune întremoștenirea curselor Yamaha din deșert și performanțele moderne de talie mondială. Purtând un nume sinonim cu succesul din curseledin deșert și cu tehnologia ce depășește constant limitele, cea mai recentă generație Ténéré 700 reprezintă patru decenii de experiențăși succes cumulate într-o motocicletă fără rival în ceea ce privește capacitățile și spiritul de aventură.
Turul aniversar Ténéré 40 de ani a făcut o oprire triumfală la Adventure Bike Rider Festival, cel mai mare festival de adventure touring din Europa. Evenimentul a fost un succes răsunător, cu o atmosferă vibrantă și o emoție copleșitoare în rândul participanților. Yamaha asărbătorit acest moment important alături de comunitatea Ténéré plină de pasiune. Participanții la festival au avut ocazia de a trăi îndirect experiența măiestriei Ténéré prin palpitante efectuând curse de testare off -road și pe șosea pe cele mai recente modele Yamaha.Cursele demonstrative efectuare de experți au prezentat capacitățile Ténéré pe teren difi cil și, în plus, ambasadorul Yamaha, legendarulNick Sanders, s-a alăturat festivităților și a împărtășit captivantul său fi lm de aventură, aducând tuturor inspirație prin călătoriile saleincredibile. Adventure Bike Rider Festival s-a dovedit o sărbătorire de neuitat a importantei aniversări Yamaha de 40 de ani cu Ténéré,solidifi când moștenirea acesteia, de simbol în lumea curselor de aventură.

Turul aniversar Ténéré 40 de ani va vizita următoarele evenimente :
MaxlRIDE Motofestival | 25 – 27 august | Germania
Alpes Aventure Motofestival | 8 – 10 septembrie | Franța
Ténéré Spirit | 24 septembrie | Italia

Lasă un răspuns

Please disable your adblocker or whitelist this site!